speta-dr.familiei

Familiei
Post Reply
carmen_miha

speta-dr.familiei

Post by carmen_miha » 18 Sep 2003, 10:41

In situatia in care in urma divortului fostul sot are de platit o suma de bani fostei sotii, dar refuza si invoca faptul ca nu are venituri, nu are bunuri mobile si nici imobile, care este calea de urmat, pentru a fi totusi recuperata suma de bani datorata :?:
Realitatea este ca s-ar putea sa fie inca angajat dar la negru, casa si-a trecut-o pe numele mamei, masina pe numele firmei si astfel devine insolvabil.
Mentionez deasemenea ca tatal are in ingrijire copilul minor rezultat din casatorie, in varsta de 9 ani, pe care-l creste alimentandu-i continuu ura si dispretul fata de mama lui.Minorul refuza astfel sa mearga la mama lui asa cum hotarase sentinta de divortlocuind cu tatal si concubina acestuia.
Va cer parerea intrucat ma trebuie sa existe o solutie la aceasta situatie iar faptul ca copilul este indepartat in mod constant de mama lui trebuie sa inceteze.
Un alt lucru demn de mentionat il reprezinta faptul ca fostul sot trimite mandate postale ocazional cu sume infime (de ex 50.000), pe spatele carora de obicei scrie fraze de genul "aceasta e transa a treia din datoria mea, la mai multe atentate!".
Astept pareri avizate si poate solutii pentru aceasta situatie complicata!

themis

Post by themis » 18 Sep 2003, 13:04

In situatia in care bunurile de care vorbiti au fost transfrate in proprietata unor terte persoane, dupa ce "sotul" avea cunostinta ca datoreaza o suma de bani puteti incerca o actiune in constatarea nulitatii absolute pentru frauda la lege: va trebui sa dovediti ca tertele persoane cunosteau ca vanzatorul avea aceasta datorie si actul s-a incheiat in scopul de a determina starea de insolventa.(cauza ilicita) Sau, aveti deschisa calea actiunii pauliene. Cred eu ca mai avantajoasa este prima, dar veti hotara in functie de actele prin care s-a realizat transferul de proprietate.
In ceea ce priveste minorul, daca prin sentinta de divort s-a dispus ca ramane in incredintarea tatalui, puteti introduce o actiune de vizitare minori. (sau incercati o reincredintare-foarte bine motivata). Daca prin sentinta minorul este incredintat mamei, fie puteti face plangere pentru nerespectarea hot. jud., fie prin ordonanta prsedintiala, depinde cat de mult este dispusa mama sa forteze nota in privinta copilului.

carmen_miha

Post by carmen_miha » 19 Sep 2003, 08:49

Multumesc mult de raspuns.Vom vedea ce e de facut, important e insa de mentionat ca copilu a fost incredintata tatalui, prin hotarare judecatoreasca, datorita faptului ca acesta avea o situatuie materiala mult mai bune, si la fel, datorita presiunilor morale facute asupra mamei.
Casa a fost trecuta printr-un act de donatie pe numele mamei asa ca, dupa parerea mea poate fi atacat, dar va fi cu greu demonstrata reaua credinta a acesteia.
Oricum mult mai putin importanta e suma de bani, decat situatia dramatica a mamei ce nu-si poate vedea copilul, intrucat acesta chiar refuza sa o vada!
Multumesc tare mult themis!!!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests