OG 61/2002 - art 55

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
costelpopa

OG 61/2002 - art 55

Post by costelpopa » 11 Sep 2003, 17:11

poate o banca se dea informatii despre existenta conturilor unor societati comerciale la solicitarea AJOFM- ului dac aceasta nu detine un titlu executor in acest sens

themis

Post by themis » 11 Sep 2003, 21:25

Nu. Este vorba despre incalcarea secretului bancar. Bancile sunt obligate doar sa comunice Administratiilor Financiare din fiecare oras la sfarsitul fiecarei luni socitatile care au deschis noi conturi bancare, sa anunte tranzactiile cu numerar mai mare de 10.000 Euro sau tranzactiile care ar fi suspicionate de spalarea banilor. Chiar si in situatia existentei unui titlu executoriu si a punerii acestuia in executare prin instituirea propririi, socitatea bancara este obligata sa sa retina si vireze sumele datorat pana la indestulara creantei, dar ii este interzis, de pilda, sa dezvalui de unde provin aceste sume.

vexa

Post by vexa » 13 Sep 2003, 13:05

Credem ca sunteti gresit informata. De citeva luni (adica 9, e ceva timp) a intrat in vigoare mizeria de Ord. 61/2002 care in art. 55 spune ca la cererea organului de executare bancile, alte persoane juridice sau fizice (inclusiv persoanele care exercita profesiil iberale) sunt obligate sa furnizeze deindata datele si informatiile solicitate in vederea aplicarii procedurii de executare silita, precum si pt luarea altor masuri privind stingerea creantelor bugetare, chiar daca prin legi speciale se dispune altfel fara perceperea de taxe, etc. Dupa cum vedeti,ispravnicul de zapcii Tanasescu nu se impiedica in principii de drept precum "legea secretului bancar - lege speciala de altfel, care deroga de la legea generala.
Este fara precedent aceasta prevedere expresa prin care o lege generala lipseste de eficienta prevederile speciale in materie de secret bancar si profesional.chiar dacaacestea sunt prevazute prin legi organice- legea bancara, legeaprofesiei de avocat.
Corpul de balet de la curtea constitutionala avind ca prim solisti nulitati profesionale rude a le stim noi cui si oameni care au trimis pe banda recursui in anulare in anii 1994/96 a respins toate exceptiile de neconstitutionalitate ridicate referitor la unele articole din Ordonanta abuziva 61. Concluzie: ordonanta 61 ne invata ca statul e mai egal decit noi contribuabilii. Pe cind o greva fiscala?

romcos

Post by romcos » 13 Sep 2003, 15:02

Felicitari "vexa" ! Si pentru documentare si pentru ton si pentru sugestie ! :lol:

themis

Post by themis » 14 Sep 2003, 00:49

Nu sunt prost informata(ar fi mai mult decat ignoranta), numai ca, intr-adevar, spre rusinea mea, nu am citit si titlul, astfel incat am crezut ca este vorba de o creanta de alta natura a AJOFM. Mea culpa! Subscriu la aprecirile lui "romcos".

Post Reply