exista raspundere penala?

Discutii privind Dreptul Penal
ADR

Post by ADR » 06 Aug 2005, 23:23

chiar daca precedentul nu este recunoscut in dreptul nostru ca izvor de drept el nu poate fi chiar ignorat de o instanta daca argumentatia are o logica si o solutie cu aplicare generala in astfel de cazuri

si eu inaintea orcarui caz ma duc si ma uit in practica judiciara pentru ca teoria nu te ajuta intotdeauna

nicuvar

Post by nicuvar » 07 Aug 2005, 00:22

Eu apreciez acest lucru. La fel am facut si eu si mai fac.
Ce ma deranjeaza este exact ce am spus: Fiecare instanta cu alta interpretare.

patrichi

Post by patrichi » 07 Aug 2005, 14:57

Eu cred ca exista fapta dar nu exista vinovatia sub nici o forma. Iar legatura de cauzalitate e intre fapta locatarului de jos care a incercat sa umble la bec si moartea acestuia. Daca am incerca sa gasim alte conditii atunci ar insemna ca pana la urma toti suntem vinovati. Culpa e a locatarului imprudent. el si a facut o cu mana lui. Cred ca nu e vb de nici un fel de interpretare a instantelor. Chiar ar fi un precedent periculos.

patrichi

Post by patrichi » 07 Aug 2005, 15:15

Spetza e foarte clara si nu poate avea decat un singur raspuns: raspunderea pentru moartea locatarului de jos ii apartine in totalitate. Locatarul de sus raspunde doar pt inundarea apartamentului. raspundere civila

se pot crea o mie de spete asem.

Ce?! Trebuia sa prevada locatarul de sus ca vecinul sau de dedesubt e atat de idiot incat sa umble la bec cand tot tavanul era inundat?

El tb sa prevada doar ca daca nu schimba instalatia il va inunda pe vecin> Asta da. Insa si aici sunt discutii: depinde daca lucrarea a fost sau nu in garantie!

Post Reply