Domnilor si D-na,
imi zice si mie cineva cum poate un executor sa treaca comandamente intr-un act de adjudecare .? Desi apartamentul a fost acitat integral.Si in acest caz ce ramane de facut???Credeti ca cei de la judecatorie vor radia aceste comandamente din cartea funciara conform codului de procedura civila?
va multumesc .
Ce pot face???
Apartamentul a fost adjudecat prin licitatie publica acum o luna si in actul de adjudecare apar comandamentele care au fost puse pe apartament pana sa fie adjudecat. Este normal acest lucru ???
Aceste comandamente au fost puse de 3 executori diferiti. problema se pune ca 2 dintre cei doi executori nu o sa ridice acele comandamente. Iar executorul care a executat cazul spune ca nu poate sa o faca in numele lor .Si aici intru in ceata.
Aceste comandamente au fost puse de 3 executori diferiti. problema se pune ca 2 dintre cei doi executori nu o sa ridice acele comandamente. Iar executorul care a executat cazul spune ca nu poate sa o faca in numele lor .Si aici intru in ceata.
Sper sa intelegeti
DA aveti dreptate din 2002 se numesc somati acele comandamente.Problema este cum pot scapa de el ??Nu este treaba executorului Sau cei de la judecatorie sunt obligati sa le radieze automat conform codului de procedura civila art.518
Din cate stiu eu, notiunea de "comandament" a disparut ehehe, demult, cred ca odata cu OUG 138/2000. Potrivit art.518 c.pr.civ, prin intabularea dr. de proprietate al adjudecatarului, imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta., creditorii putandu-si realiza aceste drepturi numai din pretul obtinut. Citeste cu atentie aliniatul 4 al art.518 ....