Divort . Tutela copil.Partaj

Familiei
Post Reply
catwomanwhite

Divort . Tutela copil.Partaj

Post by catwomanwhite » 02 Aug 2005, 22:17

Salutare , sunt o mamica de 29 ani cu o printesa care pe 05.08 implineste un anisor si sunt intr-o mare dilema . Sper sa-mi puteti fi de folos cu sfaturile voastre .
Problema se pune in felul urmator : Eu si sotul meu , nu ne mai intelegem ca la inceputuri desi ne cunoastem de 5 ani si suntem casatoriti de 1 an ( deoarece a venit coplilul ) , si ma gandesc serios la un divort . Toate ca toate , dar copilul il vreau eu insa nu stiu daca situatia ma avantajeaza deoarece , eu fiind asociat unic la o societate privata , am hotarat ca el sa fie angajat Director de vanzari si sa primeasca indemnizatia de crestere a copiluilui cu toate ca , fetita este ingrijita ziua de soacra sau matusa mea ,iar cand vin de la munca de mine ( el implicandu-se doar ocazional de ea ). Toate veniturile noastre provin din aceasta societate - la care eu sunt asociat unic , iar el Director de vanzari .
Intrebarea mea este ce procent poate obtine el din societate si daca este vre-o problema in obtinerea tutelei fetitei de catre mine .Mentionez ca momentan locuim in casa mamei lui , la curte , dar nu va fi o problma sa inchiriez un apartament decent pentru mine si copil , in care sa putem locui o vreme .

aho

Post by aho » 03 Aug 2005, 08:05

Cred ca nu vei avea probleme cu tutela, din ce spui tu, tatal nu va cere aceasta.
Indemniz. de crestere a copilului o poti primi chiar tu.Poti decide (cu respectarea procedurii legale ) chiar sa-i desfaci contractul de munca.
Partaj: este o p.j. cu patrimoniu si capital propriu al carei asociat unic esti tu, deci daca are pretentii lasa-l pe el sa le ceara si sa le dovedeasca; pe de alta parte nu stiu daca sit. contabila a firmei justifica un partaj, poate "firma e pe rosu" .

catwomanwhite

Post by catwomanwhite » 03 Aug 2005, 17:20

Multumesc pentru raspuns sper sa fie atat de simplu precum spui tu . In privinta tutelei insa s-ar purea sa-mi creeze probleme numai asa " la ambitie " . Societatea este momentan "pe profit " si in plina dezvoltare . Oricum , este infiintata de mine in anul 1998 , deci cu 6 ani inainte de a ne casatorii , daca ajuta cu ceva acest lucru .

wittmann

Post by wittmann » 03 Aug 2005, 19:44

Un copil cu o varsta asa de mica (de 1 an de zile) in aceste conditii nici gand sa fie incredintat tatalui. Nu va faceti probleme. La multi ani printesei! :floare: :floare: :floare:

Post Reply