in ce termen se ataca decizia ANAF?

Discutii privind Dreptul Vamal
Post Reply
danutza

in ce termen se ataca decizia ANAF?

Post by danutza » 29 Jul 2005, 14:06

am avut un contract de leasing pt un utilaj
am facut DVI-ul pt regim vamal suspensiv

pt ca n-am incheiat leasing-ul la data stabilita de vama si nici n-am trimis la timp aditionalul de prelungire a leasing-ului pt a solicita si obtine de la vama si prelungirea suspendarii, vama a facut act constatator si mi-a calculat datoria vamala la suma totala de intrare a bunului; in mod normal, la leasing, taxele vamale se platesc la valoarea reziduala, dar nu mai putin de 20% din valoarea bunului;

pt ca mi-au calculat datoria vamala la valoarea bunului (si nu la valoarea reziduala) am facut contestatie la ANAF, insa mi s-a respins;

acum vreau sa atac si decizia ANAF-ului; scrie in cod proc. fiscala ca se ataca in contencios;

intrebarea mea: care este termenul in care poate fi atacata decizia ANAF-ului si unde este mentionat acest termen?

ps: scuze daca nu m-am exprimat corect dpdv fiscal/vamal

danutza

Post by danutza » 01 Aug 2005, 06:57

:-( :-( :-(

chiar nimeni? cate lacrimi ...

ajutooooooor

maia

Post by maia » 01 Aug 2005, 15:45

NU dispera dar te avertizez ca ai de citit... mult. Iti trimit doar cateva indicii
ORDONANTA Nr. 92 din 24 decembrie 2003 Republicata
privind Codul de procedura fiscala

ART. 174
Posibilitatea de contestare
(1) Impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestatie potrivit legii. Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia, in conditiile legii.
ART. 176
Termenul de depunere a contestatiei
(1) Contestatia se va depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal, sub sanctiunea decaderii.

LEGE Nr. 554 din 2 decembrie 2004
Legea contenciosului administrativ

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICATA IN: MONITORUL OFICIAL NR. 1154 din 7 decembrie 2004

ART. 6
Actele administrativ-jurisdictionale
(1) Jurisdictiile administrative speciale sunt facultative si gratuite.
(2) Actele administrativ-jurisdictionale pot fi atacate direct la instanta de contencios administrativ competenta potrivit art. 10, in termen de 15 zile de la comunicare, daca partea nu exercita caile administrativ-jurisdictionale de atac.
REPET, sunt doar indicii si faza cea mai nasoala ai de ales intre 30 (calea administrativa sau 15 (pe contencios)
Succes

Post Reply