INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
Norocosul
Am o intrebare la care legea nu m-a lamurit: Deci se da examen la INM, se intra, dar cum se impart posturile sau... mai clar... cum iese unul procuror si altul judecator? pe ce principui sau logica? Mie nu imi e clar! Stie cineva sa imi zica? :roll: :roll: :roll:
-
fira
aia sa fie problema ta
repartitia se face la sfirsitul primului an din cite stiu, in functie de numarul de posturi si de media candidatului.
cum spuneam, sa ajungem noi acolo.
-
Norocosul
A, da??? Pai mai acum 1-2 ani se zicea ca vor sa ca vor sa li se lase numai judecatorii calitatea de magistrati, nu si procurorilor... Ma intreb cine o fi visat asa urat noaptea si cat o sta pe cap acela ca sa gaseasca o solutie sa impace soarecele cu pisica.... he he... ce ideii au unii! Merci pentru raspuns, colega!
-
virtual
In momentul in care ai intrat la INM esti pus sa alegi...de obicei primii intrati aleg judecator, deci ultimii merg pe procurur...asta in ipoteza absurda in care nu ar fi unul din prima jumatate, sau ma rog care corespunde nr de locuri de judecator, care sa aleaga procuror.
-
mary2004
difera salariul unui procuror de cel al unui judecator?Si daca imi poate spune cineva care sunt dezavantajele de a fi procuror fata de jud.,daca exista? Mersi
-
Norocosul
Nu stiu care sunt avantajele sau dezavantajele... poate celea ca peste noapte nu mai esti considerat magistrat, dar ce conteaza???
-
Erin
pana anul trecut s-a facut optiunea intre jud si proc la inceputul anului I, in functie de nr de locuri si de media de la admitere. insa in noul statut al magistratilor scrie ca optiunea se va face dupa anul I, in funtie de media din anul I si de nr de locuri. deci, in mod normal, avand in vedere ca legea intra in vigoare inainte de 1 octombrie, ar trebui sa se aplice si cei care au intrat acum sa faca optiunea dupa primul an de INM.
nu stiu daca exista diferente de salariu intre jud si proc, dar in inm nu exista nici o diferenta.
-
Sharky
Pentru cei intrati la INM si nu numai: ce va alegeti judecator sau procuror?
-
fira
judecator
-
mary2004
Poti sa ne spui si de ce ?
-
fira
daca ziceam procuror ma intrebai si atunci ? :)
pentru ca asta imi place, pentru asta cred ca am vocatie, pentru ca acolo cred ca voi putea sa schimb ceva.sau cel putin o sa incerc.
-
Sharky
Mai da cu procurorii care este chestia de vor sa ii scoata din statutul de magistrat?
Care ar fi motivele?
-
mary2004
sa nu crezi ca am fost rau intentionata ci doar putin curioasa. Si sa stii ca da te-as fi intrebat si daca te-ai fi hotarat pt.procuror ba chiar as fi manifestat o curioziate mai mare. :)
-
fira
sa stii ca am aceeasi curiozitate fata de cei care vor sa ajunga procurori :)
si n-am zis ca ai fi fost rau intentionata, de ce ai crezut asta
-
alison
ce parere aveti despre cazul marcel tundrea(din pesrpectiva faptului ca doriti sa fiti magistrati)?