somatie de plata

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
iresistible77

somatie de plata

Post by iresistible77 » 26 Jul 2005, 20:55

am nevoie de o decizie pentru situatia in care creditorului a carui cerere a fost respinsa a putut ataca incheierea printr-o cale extraordinara de atac[/b]

norocel

Post by norocel » 27 Jul 2005, 07:18

"Ordonanta prin care judecatorul a respins cererea creditorului este irevocabila. In acest caz, precum si in cazul in care prin ordonanta cererea sa a fost admisa in parte, creditorul poate introduce cerere de chemare in judecata potrivit dreptului comun."-art. 7 OUG nr. 5/2001

Concluzia: creditorul nu poate ataca cu recurs o astfel de ordonanta.(recursul este o cale extraordinara de atac)
Alte cai de atac&...nu stiu&...nu am folosit, dar cred ca ar putea fi situatii in care s-ar putea folosi contesatia in anulare sau revizuirea.
Stie cineva ceva concret?

kinga

Post by kinga » 27 Jul 2005, 12:27

Nu am auzit de nimeni sa fi folosit o alta cale de atac. Singura solutie cerere pe drept comun.

sofia

Post by sofia » 27 Jul 2005, 13:06

Totusi, teoretic vorbind, ar fi inadmisibila o cerere de revizuire sau o contestatie in anulare, formulata de creditor?

wittmann

Post by wittmann » 27 Jul 2005, 16:53

Teoretic, este posibil. Faptul ca ordonanta este irevocabila impiedica doar exercitarea doar a caii de atac a apelului sau a recursului.

Post Reply