avocat 10 ani-judecator pe baza de interviu

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
norocel

avocat 10 ani-judecator pe baza de interviu

Post by norocel » 23 Jul 2005, 08:50

Potrivit prevederilor art. 31 alin. 7 din Legea nr. 303/2004, avocatii cu 10 ani vechime, pot fi numiti judecatori, fara concurs, in baza unui interviu sustinut in fata CSM-ului.
Sa prespunem ca avocatul admis pe baza de interviu a sustinut un examen pe post si a picat.
Nu credeti ca daca ar fi admis in magistratura un astfel de avocat s-ar incalca drepturile celor care au avut medii mai mari decat el dar nu indepinesc conditia de 10 ani vechime ceruta de art. 31 pentru a fi numiti fara concurs?
Care ar fi calea de atac a unei astfel de numiri?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 23 Jul 2005, 11:22

Oare poti nnatacann tu,tert,numirea cuiva? In ce temei?
Mai degraba legea e nedreapta sau neconstitutionala aici (egalitatea in drepturi),nu?
Chiar,ce s-ar putea face?Nu poti merge nici pe nnprincipiulnn SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!

norocel

Post by norocel » 23 Jul 2005, 11:29

Si daca eu am luat o nota mai mare decat cel care, printr-o lege adoptata ulterior, este favorizat, nu cumva mi se incalca totusi un drept?
Bine, raportat la textul de lege, mi-am pus problema si daca nu cumva, exact din acest motiv, vor fi defavorizati cei care au participat la examenele pe post fata de cei care nu au participat.
Vreau sa spun ca la un moment dat, cand s-au ocupat posturi de procuror fara concurs, stiam pe cineva care a depus dosarul si la interviu i s-a explicat ca nu poate fi primit pentru ca a picat la examenul pe post.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 23 Jul 2005, 11:37

Asta chiar mi se pare...aiurea.Deci la interviu n-a luat ca picase la ex.??
Daca in capul lor se leaga una de alta,atunci e bai!!!

norocel

Post by norocel » 23 Jul 2005, 11:40

Discutiile au fost exact in sensul in care am spus eu mai sus. I s-a explicat celui care fusese la examen ca ar putea fi contestat de cei care au avut note mai mari ca el si nu au fost admisi in magistratura.

Moaca

Post by Moaca » 24 Jul 2005, 12:08

Oricum o mare magarie cu aceasta prevedere a legii.Unde mai exista in aceasta situatie mult trambitata transparenta si egalitate de sanse.Si sa ma ierte Dumnezeu eu nu cred nici un minut ca cei care vor sustine aceste interviuri vor fi din cei care stiu carte si nu din cei care ,,trebuie sa intre,,. Ma numar si eu printre cei care am sustinut concursul pentru admitere in magistratura direct pe post, si desi nu am avut media suficienta, notele au fost destul de bune.Vina.. exclusiv a mea...Mai am de invatat.Insa in aceste conditii credeti ca se vor mai scoate aceste locuri la concurs?

sofia

Post by sofia » 24 Jul 2005, 12:18

Cu siguranta se vor da in continuare examenele pe post iar in privinta numirilor directe, nu cred ca se vor face in perioada imediat urmatoare astfel de numiri pentru ca ar fi scandalul prea mare.

sebi77

Re: avocat 10 ani-judecator pe baza de interviu

Post by sebi77 » 24 Jul 2005, 14:58

Norocel wrote:Potrivit prevederilor art. 31 alin. 7 din Legea nr. 303/2004, avocatii cu 10 ani vechime, pot fi numiti judecatori, fara concurs, in baza unui interviu sustinut in fata CSM-ului.
Sa prespunem ca avocatul admis pe baza de interviu a sustinut un examen pe post si a picat.
Nu credeti ca daca ar fi admis in magistratura un astfel de avocat s-ar incalca drepturile celor care au avut medii mai mari decat el dar nu indepinesc conditia de 10 ani vechime ceruta de art. 31 pentru a fi numiti fara concurs?
Care ar fi calea de atac a unei astfel de numiri?
Aceasi problema e si in invatamant numai ca acolo se ocupa posturile numai cele TEMPORAR VACANTE urmat ca de fiecare data ( semestrial sau anual) sa sustii acest interviu...

sofia

Post by sofia » 24 Jul 2005, 15:59

Dar judecatorii trebuie sa fie impartiali si independenti.
Cat de independent este un judecator care este la mila celor de la CSM?

Post Reply