cadru legal

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
sansiro

cadru legal

Post by sansiro » 14 Jul 2005, 14:39

Buna ziua!
As dori sa intreb cunoscatorii in domeniu daca exista vreo baza legala pentru sistemul in care desfasoara activitate consul tantii in asigurari. Ma intereseaza eventual un act normativ care sa stabileasca un cadru special in domeniul si in privinta consultantului de asigurari, in afara de legea 300/2004 referitoare la PFA. La administratia financiara am intrbat ce trebuie facut pentru ca o persoana sa desfasoare activitatea in domeniu, care sunt formalitatile respective. Mi s-a spus ca este vorba de un contract in care se va preciza ca se retine impozitul de 10% direct la sursa. Am intrebat daca acest sistem se poate practica in domeniul imibiliar si mi s-a raspuns ca nu este necesara nici o alta formalitate si ca este posibil. Un contabil a spus ca nu crede ca este legala o asemenea practica si ca in asigurari exista ceva prevederi speciale. CARE SUNT ACELEA? EXISTA MACAR ASA CEVA?
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc

kinga

Post by kinga » 14 Jul 2005, 14:49

Nu cred ca exista.
In momentul in care cei de la Allliantz mi-au oferit un post in acest sens, singurul lucru pe care au pretins a fost sa obtin autorizatie PF.

sansiro

Post by sansiro » 14 Jul 2005, 15:18

asa mi se pare si mie
Nu stiu de unde au scos chestia aia. 10%?
ce este aia?
nu stiu nimic. Si chiar ca am cautat
thks

Guest

Post by Guest » 18 Jul 2005, 07:37

10 % este impozitul pe venit din activitati independente, art. 47 si urm. Cod fiscal.
Foarte sincera sa fiu nu stiu daca cu modificarile ulterioare s-a pastrat cuantumul de 10 % sau si pentru veniturile din activitati independente se aplica cota de 16%. Dar daca te intereseaza ma uit.

kinga

Post by kinga » 18 Jul 2005, 07:43

Scuze, am uitat sa ma conectez, de aceea apare anonim. Intre timp m-am uitat , impozitul este si acum de 10% si nu 16%.

Post Reply