competenta de solutionare:Contencios sau Dreptul comun?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
vioras

competenta de solutionare:Contencios sau Dreptul comun?

Post by vioras » 06 Jul 2005, 12:10

As dori sa cunosc parerea dvs. cu privire calea pe care poate actiona in judecata, un anume "X" aflat in urmatoarea situatie.:

Numitul "x" a solicitat Societatii Comerciale Y- (care are ca obiect de activitate transportul public local- adica presteaza un serviciu public , dupa parerea mea) aprobarea cererii sale privind transferul de la o sectie la alta sectie, in cadrul aceleasi societati.
Societatea Y - nu are de gand sa dea nici un raspuns, iar termenul de 30 de zile a trecut de mult .

Avand in vedere ca nu a fost dat nici un raspuns (nici favorabil ,si nici nefavorabil ) x este indreptatit sa mearga pe calea contenciosului adm-tiv ? sau pe dreptul comun , tinand cont ca societatea com. nu este chiar o autoritate publica, si nici nu se ataca vreun act admitrativ , asa cum ar prevede disp. Legii.554/2004 a contenciosului adm-tiv. ?

mariuca

Post by mariuca » 06 Jul 2005, 14:07

Art. 2. - (1) In intelesul prezentei legi (554/2004), termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
b) autoritatea publica - orice organ de stat sau al unitatilor administrativ-teritoriale care actioneaza, in regim de putere publica, pentru satisfacerea unui interes public; sunt asimilate autoritatilor publice, in sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publica sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public

vioras

Post by vioras » 06 Jul 2005, 14:30

multzam Mariuca. Asa gandesc si eu (art.1 si art.2 alin.2 din Lg.554/2004), dar .... mi s-a pus in vedere ca societatea nu reprezinta o autoritate publica de stat, iar actul solicitat nu ar fi un act administrativ(ci ar tine de dreptul muncii)..... si de aceea am vrut sa vad si ale pareri impreuna cu motivatiile lor. Ma rog, acum urmeaza sa vad cum va solutiona instanta. :!:

elis

Post by elis » 16 Jul 2005, 07:11

Cred ca actul este totusi de dreptul muncii.
A fost atacat?

Post Reply