Salariatul nu poate renunta la drepturile prescrise de lege in favoarea sa. Orice astfel de renuntare este lovita de nulitate absoluta. Chestia cu "e legal daca semneaza" nu mai este valabila de ceva vreme, tocmai pentru a ingradi astfel de abuzuri din partea "Conducerii". Mai mult, in modificarile prevazute de Codul Muncii se prevad sanctiuni contraventionale intre 20 si 50 mil. lei pentru angajatorii care introduc in CIM clauze contrare legii.
Diferenta dintre comunism si capitalism este: in capitalism se practica exploatarea omului de catre om iar in comunism este invers!!!!!
Act aditional "absurd" sau "normal"?

Eu la telefonul meu PERSONAL raspund cand am chef si la cine am chef. NIMENI nu-mi poate ingradi acest drept decat propria mea constiinta.
Daca as fi angajat si mi-ar baga cineva sub nas un astfel de act aditional i-as spune ca N-AM TELEFON MOBIL atata timp cat institutia nu-mi pune la dispozitie telefonul, cartela/abonamentul....(Telefonul pe care unii l-au observat la mine, apartine soacrei )Iar daca mi-ar pune la dispozitie, le-as propune eu un act aditional in care m-as obliga sa-l folosesc doar in cadrul PROGRAMUL DE LUCRU ... in timpul meu liber am dreptul sa ascult telefonul cum suna. Apropo, mai exista si mesageria pentru situatii urgente...atunci cand cineva TE ROAGA FRUMOS sa-i raspunzi ori sa-i rezolvi o problema....
Telefonul mobil constituie un rau necesar; de multe ori se transforma intr-un instrument de control si de limitare a libertatii de a nu fi de gasit....
Si care este sanctiunea in cazul in care angajatul nu raspunde la telefonul sau mobil personal (in timpul sau dupa orele de program)??? Daca s-a descarcat bateria, "aurolacul" l-a furat din buzunarul angajatului ori raspunde mama soacra, constituie acestea abatere disciplinara ????Si cum s-ar efectua cercetarea disciplinara in acest caz ???