In ceea ce priveste preavizul, formularea articolului da senzatia ca este imperativ. Parerea mea ca este absurd sa impui asa ceva in momentul in care termenul este reciproc. De aceea consider ca nu s-ar incalca nici o dispozitie.
Intr-adevar nu poti renunta la nici un drept dar ti se permite sa ti le consolidezi. In momentul in care recunosti angajatorului un termen mai mare si la randul sau, el ti-l recunoaste tie, parerea mea e ca nu renunti la nici un drept. Dimpotriva, ti-ai intarit pozitia.
Altfel, ar reiesi ca acest text de lege este aici ca sa te impiedice sa faci ceea ce ar putea fi in interesul tau, daca intr-adevar ar fi imperativ.
Este o parere. (depinde pe care parte a baricadei te afli

)
In legatura cu spetele..stii cumva unde as putea sa le gasesc chiar eu. Pana acum am cautat in vreo doua culegeri de practica si nu am dat de nimic. Ma intreb cat de recente sunt si macar de la ce instante provin. Le-as gasi in culegerile hotararilor Curtilor de Apel?
Pentru desi...poate merita sa faci niste valuri, transmitand niste memorii conducerii in legatura cu aceste nereguli (cu citate din Codul muncii) si sa depui o plangere si la Inspectoratul teritorial de munca. Nu stiu ce sanse ai sa obtii o reactie, dar poate e ceva. Dupa asta, daca nu se intampla nimic....hotarasti dc sa mergi mai departe.