ce sa fac? help!

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

ce sa fac? help!

Post by croc » 05 Jul 2005, 22:26

am facut o conciliere dar reprezentantul partii adverse nu a avut delegatie!
am numai un numar de contract de asistenta, semnatura si stampila sa pe procesul verbal; (este avocat);
:-( :-( :-(
ce fac daca societatea nu recunoaste ca a reprezentat-o??

kinga

Post by kinga » 06 Jul 2005, 07:08

Contacteaza-l pe d-na sau d-l avocat si roaga-l sa-ti trimita si delegatia pentru ca tu sa ai dosarul complet.
Daca sunt de buna credinta nu vad de ce nu ar trimite si delegatia.

croc

Post by croc » 06 Jul 2005, 07:32

pai nu prea sunt de buna credinta;
pentru ca nu mai recunosc contractul intrucat nu a fost semnat de administrator ci de catre o persoana care colabora cu firma prin microintreprindere.(era de fapt dir. de vanzari, dar nu lucra cu carte de munca) :-(

kinga

Post by kinga » 06 Jul 2005, 07:40

Atunci constati printr-un proces verbal faptul ca la conciliere s-a prezentat o persoana care nu avea calitatea de reprezentant legal al societatii debitoare, din partea debitoarei nu s-a prezentat nimeni, si frumos dai in judecata.

croc

Post by croc » 06 Jul 2005, 07:57

nu vreau asta;
problema este urmatoarea: debitorul sustine ca nu este valabil contractul incheiat cu mine pentru ca nu l-a semnat administratorul;

la conciliere mi-a recunoscut ca a executat o parte din contract ceea ce ar fi acoperit problema initiala;
dar nici asta de la conciliere nu avea delegatie :-(

kinga

Post by kinga » 06 Jul 2005, 08:03

Dar cine a semnat contractul? Nu era un angajat al debitorului cu functie de conducere?
In afara de contract ai si factura?
Mai bine zis, despre ce contract este vorba.

croc

Post by croc » 06 Jul 2005, 08:20

un contract de distributie;
am si factura, semnata de acelasi;
la debitor se lucreaza pe micro, nu sunt angajati prea multi;
unul dintre astia pe micro mi-a semnat mie si contractul si factura;
acuma cica nu-l mai recunosc, dar la conciliere au aratat ca au executat ceva din el;

kinga

Post by kinga » 06 Jul 2005, 09:41

Deci, daca inteleg bine factura este achitata partial.

Dar, faptul ca au achitat partial factura nu inseamna ca au acceptat si conditiile contractuale.

Eventual tu poti sa spui ca ai fost de buna credinta, nestiind ca persoana care a semnat contractul nu este reprezentantul legal sau ca nu are drept de semnatura.
Pe de alta parte:
Marfa a fost livrata, receptionata, introdusa in evidentele contabile, achitata partial factura, deci ei nu se pot prevala acum ca nu au acceptat livrarea si reprezentantul legal nu este de acord cu nimic.
Daca faptele s-ar fi petrecut fara stirea lui, imediat cum a aflat de livrare trebuie sa returneze produsele, dar nu a facut-o.
Ce ar fi sa insisti pe art. 1000 Cod civil. Adica , reprezentantul legal raspunde de fapta prepusului.
angajatul a semnat contract, factura etc. Daca a facut-o cu depasirea atributiilor de serviciu cu atat mai rau pentru el, dar nu pentru tine.
Fata de tine raspunde societatea debitoare, care poate sa recupereze paguba de la angajatul care, vezi doamne, a semnat actele fara sa aiba dreptul.

croc

Post by croc » 06 Jul 2005, 09:57

nu era angajat, se lucra pe societate comerciala;
iti fac sc si inchei u contract de consultanta cu firma fosta angajatoare.
deci intre ei nu sunt raporturi de munca ci de colaborare comerciala;

nu s-a achitat; au venit la conciliere cu un cec pe care nu l-au lasat pentru ca nu ne-am inteles.

:-(

multumesc pentru suport :)

intr-adevar marfa ar fi trebui sa fie inregistrata in conta

Post Reply