Problema juridica urgenta in intampinare?- un sfat, va rog!

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
andra_mihu

Problema juridica urgenta in intampinare?- un sfat, va rog!

Post by andra_mihu » 03 Sep 2003, 09:40

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am primit din partea unei firme la care am lucrat cu cca 3 ani in urma (aflata in lichidare judiciara si reprezentata prin lichidator) o cerere de ordonanta de somatie de plata pentru un presupus avans partial nedecontat, ridicat prin mandat postal. Acesta a fost decontat INTEGRAL, de mine personal, insa nu mai detin copii dupa decont si actele justificative, deoarece m-am transferat de aproape 2 ani. Cu ocazia transferului, nu am primit fisa de lichidare, cum nu au primit nici alti angajati. In schimb cartea de munca mi-a fost eliberata fara probleme. Pentru presupusul rest nedecontat mi s-au calculat penalizari pt. datorii comerciale pe 3 ani.
Mentionez ca dupa data incriminata am mai lucrat la firma respectiva timp de peste 1 an, timp in care nu mi s-a solicitat nici restituirea sumei ramase, nici prezentarea actelor justificative, si nici nu am avut vreo retinere din salariu. Pe ce pot sa ma bazez in intampinare?

themis

Post by themis » 03 Sep 2003, 13:22

Sunt necesare mai multe amanunte: ce inseamna cca. 3 ani? Mai mult decat atat, este vorba de o raspundere materiala de dreptul muncii? (in lumina reglmentarilor fostului cod care era in vigoare la data producerii asa zisului prejudiciu). Daca asa este obligatia de restituire a sumelor se prescrie in termen de 1 an prin decizie de imputare sau angajament de plata. Pe de alta parte trebuia emisa o decizie de imputare in termen de 60 de zile de la data la care s-a luat la cunostiinta de producerea pagubei de catre unitate (termenul de 60 de zile este termen de prescriptie, iar cel de 3 ani de decadere, in dreptul muncii - fosta reglementare). Daca tu ai predat deconturile, acestea trebuie sa existe operate in contabilitata societatii, sau cel putin asa trebuia. In plus societatea, prin lichidator trebuie sa dovedeasca existenta unui prejudiciu care sa indeplineasca toate conditiile. In concluzie, asa cum am mai spus trebuie mai multe amanunte.

Post Reply