examen barou

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
tantza

examen barou

Post by tantza » 22 Jun 2005, 10:54

daca am gasit in bucuresti maestru pentru stagiatura, asta inseamna ca examenul de intrare in barou trebuie sa-l dau la bucuresti? va intreb si pe voi pentru ca asa am auzit.... ceea ce mi se pare stupid deoarece, in asemenea conditii degeaba ti s-a dat posibilitatea de a-ti gasi avocat dupa examenul de intrare in barou pentru ca oricum esti conditionat cumva, si daca in momentul cand sustii examenul nu ai gasit un maestru, e destul de naspa, pentru ca, de exemplu dai la cluj si iti gasesti la dracun.....si atunci ce faci? astepti la anul si il mai dai o data ?????

avocat_dragan

examen barou

Post by avocat_dragan » 22 Jun 2005, 15:45

banuiesc ca sustii examen la baroul din judetul unde locuiesti si apoi faci cerere de transfer la baroul unde profeseaza maestra ta.

tantza

Re: examen barou

Post by tantza » 23 Jun 2005, 09:21

avocat_dragan wrote:banuiesc ca sustii examen la baroul din judetul unde locuiesti si apoi faci cerere de transfer la baroul unde profeseaza maestra ta.
tocmai asta-i ideea ca cica trebuie sa imi sustin examenul in judetul unde profeseaza maestra.cunosc caz concret o persoana care si-a dat examenul in cluj, si-a gasit ulterior maestru in bucuresti si nu i s-a admis transferul ca cica trebuia sa-si dea examenul in localitatea unde profeseaza maestra.

colombina

Post by colombina » 23 Jun 2005, 17:47

Examenul il dai la baroul unde ai domiciliul sau resedinta... asa zice la lege... Criticile sunt intemeiate, dar te pui cu litera legii...? Mai bine te gandesti unde ai mai multe sanse sa-ti gasesti maestru, si daca localitatea nu corespunde cu domiciliul tau, iti stabilesti resedinta acolo!

Post Reply