UZUCAPIUNE

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
12345

UZUCAPIUNE

Post by 12345 » 18 Feb 2005, 20:47

HELPPP !!!
Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu terenul pe care am acte, a fost tot timpul in curtea mea, am plantat pe el, am construit - binenteles fara autorizattie ca nu aveam cum sa o obtin(am si amenda pentru asta), in concluzie m-am comportat ca un adevarat proprietar. Nu am nici un act prin care am primit in posesie terenul . Este suficient in instanta - martori-vecini, pentru dovedirea posesiei ?

murik

Post by murik » 18 Feb 2005, 22:50

Dupa cate stiu eu, in prezent fiinteaza in Romania 3 (trei) legi care trateaza subiectul uzucapiunii. Astfel, conteaza UNDE anume este proprietatea (terenul) respectiv si CAND anume s-a intimplat asta. In functie de raspunsul la cele 2 intrebari, se aplica una dintre cele 3 acte normative in vigoare.

12345

multumesc pentru raspuns

Post by 12345 » 19 Feb 2005, 00:34

1.Terenul este intravilan in colentina;
1.Situatia dureaza din 1968.
Poti sa-mi spui la ce legi ai facut referire ? te rog.

norocel

Re: UZUCAPIUNE

Post by norocel » 19 Feb 2005, 13:20

12345 wrote:HELPPP !!!
Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu terenul pe care am acte, a fost tot timpul in curtea mea, am plantat pe el, am construit - binenteles fara autorizattie ca nu aveam cum sa o obtin(am si amenda pentru asta), in concluzie m-am comportat ca un adevarat proprietar. Nu am nici un act prin care am primit in posesie terenul . Este suficient in instanta - martori-vecini, pentru dovedirea posesiei ?
Poti dovedi prin orice mijloc de proba posesia dar trebuie sa identifici persoana care s-ar putea pretinde proprietar, pentru ca nu poti introduce actiunea fara sa ai parat.

Nu stiu la ce legi se refera murik, dar in prezent se aplica Legea nr. 7/1996, Codul civi, iar pentru constructia ta fara autorizatie Legea nr. 50/1991, in care se prevede ca nu poti intabula in CF o constructie pentru care nu ai obtinut autorizatie.

12345

raspuns catre norocel

Post by 12345 » 19 Feb 2005, 17:05

Stiu ca nu pot face inscrierea in CF, tocmai asta urmaresc - pentru inceput sa obtin acte de proprietate pe teren, ca ulterior sa obtin in instanta o hotarare care sa tina loc de act autentic de prop. asupra constructiei.

serafim

Post by serafim » 21 Jun 2005, 21:45

la noi se solicita si adeverinta de la primarie ca s-a achitat impozitul ( pe cei 30 ) ani de catre cel care (solicitant + antecesorii acestuia daca este cazul = jonctiunea posesiilor) care solicita dob. prin uzucapiune .
- in rest 2 martori iti sunt suficienti

sofia

Post by sofia » 23 Jun 2005, 09:41

Cum se timbreaza cererea?

indian

Post by indian » 23 Jun 2005, 14:43

in primul rand trebuie sa stabilesti cadrul procesual: in contradictoriu cu cine te judeci? Parerea mea este ca ar fi necesar sa faci mai intai demersuri (dar nu stiu sa-ti spun unde) pentru ca sa afli istoricul acestui teren.
Abia dupa ce afli acest lucru, iti pregatesti probatoriul: dovada de la administratia financiara, martori, etc

Post Reply