Vreau sa va spun ca sunt putin confuza in ce priveste proba a 2-a si nu-mi prea place.
Spre deosebire de anii trecuti, acum nu stim cam ce fel de spete vor fi, numarul lor. Cu siguranta nu in stilul anilor trecuti/ acelea s-ar fi putut rezolva imediat cu codurile pe masa(VEZI proc civ).Bine invatam, dar chiar asa, sa ne lase in ceata?("proba a 2-a va consta in rezolvarea unor spete")
Doar eu am aceasta problema? E o falsa problema?
Proba a 2-a
Pot doar sa cred ca vor fi asemanatoare cu cele de la examenul pt. cei cu min. 5 ani vechime. Ex.: civil
1. Enumerati regulile care guverneaza regimul juridic al nulitatii absolute a actului juridic civil.
2. Enumerati conditiile raspunderii comitentului pt. fapta prepusului.
3. Cum se imparte mostenirea defunctului A, daca la Succesiune vin:B si C, in calitate de parinti ai defunctului, D, frate bun cu defunctul, E si F, frati uterini cu defunctul si G, frate consacvin cu defunctul.
Drept procesual civil
1. cerintele interesului, ca si conditie pt. a fi parte in proces.
2. Conditiile decaderii.
3. A, mostenitorul defunctului X, cheama in judecata pe C si D, solicitand rezolutiunea contractului de vanzare - cumparare prin care X a cumparat un teren de la parati.
Actiunea e introdusa la judecatoria de la locul situarii imobilului.
Dupa administrarea probelor, C solicita declinarea competentei la judecatoria locului sau de domiciliu.
Ce va decide instanta? Argumentati.
1. Enumerati regulile care guverneaza regimul juridic al nulitatii absolute a actului juridic civil.
2. Enumerati conditiile raspunderii comitentului pt. fapta prepusului.
3. Cum se imparte mostenirea defunctului A, daca la Succesiune vin:B si C, in calitate de parinti ai defunctului, D, frate bun cu defunctul, E si F, frati uterini cu defunctul si G, frate consacvin cu defunctul.
Drept procesual civil
1. cerintele interesului, ca si conditie pt. a fi parte in proces.
2. Conditiile decaderii.
3. A, mostenitorul defunctului X, cheama in judecata pe C si D, solicitand rezolutiunea contractului de vanzare - cumparare prin care X a cumparat un teren de la parati.
Actiunea e introdusa la judecatoria de la locul situarii imobilului.
Dupa administrarea probelor, C solicita declinarea competentei la judecatoria locului sau de domiciliu.
Ce va decide instanta? Argumentati.
Re: Proba a 2-a
Cineva spunea pe site din surse "sigure" ca vor fi 7 spete. Nu stiu de ce tocmai 7. Ar trebui sa fie 3 la civil si procedura civila, 3 la penal si procedura penala sau 4 si 4. Nu cred ca vor fi prea simple spetele. Mi-e groaza pt. ca nu stiu la ce sa ma astept. Faza nu codurile pe masa mi se pare o capcanamarylin wrote:Vreau sa va spun ca sunt putin confuza in ce priveste proba a 2-a si nu-mi prea place.
Spre deosebire de anii trecuti, acum nu stim cam ce fel de spete vor fi, numarul lor. Cu siguranta nu in stilul anilor trecuti/ acelea s-ar fi putut rezolva imediat cu codurile pe masa(VEZI proc civ).Bine invatam, dar chiar asa, sa ne lase in ceata?("proba a 2-a va consta in rezolvarea unor spete")
Doar eu am aceasta problema? E o falsa problema?
Sorinutza, daca mereu "sari" cand cineva spune lucruri pe care le-a auzit despre examenul asta (cum ar fi cu cele 7 spete la scris), eu nu stiu de ce mai intri pe forumuri. ce e asa de greu de inteles ca este un zvon!?? nu ti-a bagat nimeni pe gat informatia asta. de ce nu dai la barou daca esti asa pusa pe cearta mereu?