ajutati-ma si pe mine

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
tantza

ajutati-ma si pe mine

Post by tantza » 20 Jun 2005, 12:42

situatie:

firma la care lucrez a fost supusa executarii silite in sensul ca i s-au poprit conturile de catre executor la cererea creditorului.
debitorul ii da creditorului un cec in alb scadent pe 22 pe care acesta sa-l introduca la banca daca pana la data respectiva nu se plateste si creditorul depune la executor o cerere de suspendare a executarii pana in data de 22.
am platit o suma destul de importanta dar nu stim daca pana in 22 putem sa platim si restul.in aceasta situatie ce se intampla? executorul reia din oficiu executarea daca creditorul nu ii duce o confirmare de plata sau asteapta decizia creditorului.
daca ne intelegem cu creditorul si acesta depune o cerere de incetare a executarii , acesta trebuie sa-i duca executorului o dovada sau nu?

croc

Post by croc » 20 Jun 2005, 13:42

este un pic de neinteles faptul ca ati dispus o scadenta a cecului, avand in vedere ca este platibil la vedere prin efectul legii.
trecand insa peste asta, pe 22, executorul va relua executarea cred ca la cererea creditorului si spun asta bazandu-ma pe practica;
eu insist destul de mult in executarea unui titlu, fara sa cer suspendarea; daca mai si suspend...............
si da, trebuie sa ai grija sa ajunga la executor o dovada a executarii (pentru situatia in care l-ar lovi un exces de zel); poti insa sa-i comunici si tu aceasta dovada a intelegerii intervenite;

tantza

Post by tantza » 21 Jun 2005, 13:21

da, faza cu cec-ul este gresala mea.a fost o intelegere verbala ca daca nu se plateste pana in 22, va fi depus cec-ul la banca. pe mine m-a interesat daca banca, care a primit si ea o decizie de suspendare a popririi, maine , din oficiu, va bloca din nou conturile daca nu are o dovada a platii sau asteapta decizia executorului sau a creditoului.cine face primul demersurile?

croc

Post by croc » 21 Jun 2005, 13:40

imi dau cu parerea si spun ca banca asteapta cerere in vederea blocarii;
dar este pur si simplu o parere;

serafim

Post by serafim » 21 Jun 2005, 21:33

din practica + proprie experienta
- deblocarea se face la cererea creditorului
Am avut o cauza cu vama ( taxe vamale achitate tardiv ) penalitati+ accize etc., ne-am judecat am castigat procesul, avand o hot. definitiva si irevocabila .
Din exces de zel executorul vamii ( la 1 an de la proces ) in baza Somatiei executare initial ( care prin Hot. a fost anulat ) mi-a blocat contul. degeaba m-am dus cu hot. def.privind anularea actului prin care mi s-a blocat contul, pana nu a "cerut in scris creditorul" deblocarea contului cei de la banca nu au facut nimic.

Post Reply