IN PROCESUL DE DIVORT RECLAMANTUL A PROPUS NOI PROBE (MARTORI NOI ,INSCRISURI,ACTE), PARATA NU A SOLICITAT PROBE NOI MENTIONAND CA ARE LA DOSAR IN PRIMA INSTANTA ,DAR A SOLICITAT PROBA CASETA VIDEO (A FOST RESPINSA) . SI S A FOLOSIT DE ACTELE ADUSE DE RECLAMANT PTR PENSIE DE INTRETINERE.
INTREBARE: SE MAI UITA INSTANTA PE PROBELE DIN DOSARUL PRIMEI INSTANTE? TINE CONT DE ELE?
MULTUMESC
PROBELE DIN PRIMA INSTANTA SUNT VALABILE SI IN APEL?
Instanta de apel este obligata sa analizeze TOATE probele, atat cele administrate in calea de atac, cat si cele administrate in prima instanta, fara a exista diferente intre acestea din punct de vedere al puterii doveditoare abstracte. In concret, unele pot (vor) cantari mai greu ca celelalte, dar este atributul exclusiv si suveran al instantei pt. a hotari asupra acestui aspect.
este un proces de divort in care reclamantul nu a avut probe doveditoare adevarate si motive temeinice de divort deoarece el a abandonat familia si a fugit in strainatate ne voind sa plateasca nici pensie de intretinere minor cu toate ca la dosar exista 10 cm h de probe cu acte in care dovedesc ca nu sunt vinovata si minorul are nevoie de pensie avand grave probleme de sanatate.
cererea a fost respinsa pe lipsa de motive dar a facut apel.
in apel a spus ca aduce adeverinta de venituri dar nu cred ca adevarata si martori (de data aceasta ne mincinosi).
Eu nu mai am ce probe sa aduc si nu am solicitat decat sa se tina cont de cele din prima instanta.
nu mai era cazul la atata tracasare pentru un nimeni care nu stie ce este onoarea si nu are nici un cod de respectat in viata, ne mai vorbind de sentimentul IUBIRE
Astfel de cazuri sunt miiiiiiiiii in Romania , consulatele sunt satule.
Faceti voi juristii ceva cu legislatia din tara sa nu mai fie atat de favorabila acestor indivizi.
CODUL CIVIL POATE ESTE BUN DAR MAI TREBUIE INBUNATATIT ,LA FEL SI CEL AL FAMILIEI, PRECUM SI LEGEA DE PROTECTIA FAMILIEI, FEMEII SI COPILULUI. Occidentul este model .
cererea a fost respinsa pe lipsa de motive dar a facut apel.
in apel a spus ca aduce adeverinta de venituri dar nu cred ca adevarata si martori (de data aceasta ne mincinosi).
Eu nu mai am ce probe sa aduc si nu am solicitat decat sa se tina cont de cele din prima instanta.
nu mai era cazul la atata tracasare pentru un nimeni care nu stie ce este onoarea si nu are nici un cod de respectat in viata, ne mai vorbind de sentimentul IUBIRE
Astfel de cazuri sunt miiiiiiiiii in Romania , consulatele sunt satule.
Faceti voi juristii ceva cu legislatia din tara sa nu mai fie atat de favorabila acestor indivizi.
CODUL CIVIL POATE ESTE BUN DAR MAI TREBUIE INBUNATATIT ,LA FEL SI CEL AL FAMILIEI, PRECUM SI LEGEA DE PROTECTIA FAMILIEI, FEMEII SI COPILULUI. Occidentul este model .
Recunosc ca solutia de respingere a cererii de divort este atipica, de regula asemenea cereri se admit - daca are vreo importanta. Personal, nu cred ca ar trebui respinse, pentru ca se incalca dreptul la viata privata (in intelesul dat de conceptiile morale din prezent) al cel putin uneia dintre parti. Cred de asemenea ca divortul ar trebui rezolvat pe cale administartiva, iar nu in justitie - fie si datorita principiului simetriei cu actul casatoriei, care nu are nimic de-a face cu justitia.
Oricum, indiferent de starea civila a parintilor, ei au obligatia de a contribui la cresterea si la ingrijirea copiilor lor minori, precum si a celor majori aflati in continuarea studiilor, cel mult pana la 25 de ani.
Deci, indiferent de solutia asupra cererii de divort, se poate obtine obligarea parintelui care cu contribuie la intretinerea copilului la plata unei pensii de intretinere. Pentru asta nu este nevoie de divort.
Oricum, indiferent de starea civila a parintilor, ei au obligatia de a contribui la cresterea si la ingrijirea copiilor lor minori, precum si a celor majori aflati in continuarea studiilor, cel mult pana la 25 de ani.
Deci, indiferent de solutia asupra cererii de divort, se poate obtine obligarea parintelui care cu contribuie la intretinerea copilului la plata unei pensii de intretinere. Pentru asta nu este nevoie de divort.
Absolut corect. Obligatiile de intretinere a minorului exista si pe durata casatoriei si dupa ce aceasta nu mai est in fiinta. Obligarea la respectarea obligatiei de intretinere se poate face oricand raportat la existenta sau inexistenta casatoriei sub rezerva varstei maxime de 25 de ani si continuarea studiilor (cumulativ).