din prostie (evident), doresc ajutor/informatii

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
sgabih

din prostie (evident), doresc ajutor/informatii

Post by sgabih » 09 Jun 2005, 14:54

pe data de 07/06/2005, in timp ce faceam cumparaturi in Carrefour Orhideea am schimbat preturile a doua produse (similare ca tip de produs - dar diferite ca pret):oops::oops::oops:. Bineinteles ca sunt foarte rusinat de ce am facut (nu am mai avut nici un fel de probleme pana acum (nu am cazier) - si nici nu am fost tentat pana in acel moment) si nu ma mandresc cu asta; nici nu imi sustin nevinovatia (ar fi absurd) - am gresit.

In mod evident am fost prins (supraveghere video). Dupa ce am achitat produsul si mi-au fost luate datele personale (din buletin) si am fost lasat sa plec, fara a mi se mai da alte explicatii.

Intrebarea mea ar fi... avand in vedere ca nu a fost chemat nici un echipaj de politie si nici nu mi s-a dat vreo indicatie cum ca politia va fi implicata, mai trebuie sa ma astept si la alte repercusiuni, sau faptul s-a consumat acolo?

Daca da, as vrea sa stiu si eu in ce mod m-as putea pregati si la ce ar trebui sa ma astept... Totodata, ce fel de infractiune am comis?

Va multumesc anticipat pentru ajutor

sansiro

Post by sansiro » 09 Jun 2005, 15:04

Infractiunea este cea de inselaciune (art. 215 alin. 1 C. pen.) Nu cred ca vei avea probleme. Prejudiciul s-a recuperat iar faptul ca acesta nu este mare iar tu nu ai mai avut alte probleme in trecut, vei fi scos de sub urmarire penala. Daca aceasta a inceput. S-ar putea ca cei de la magazin sa nu fi sesizat organele judiciare. Cu atat mai bine. Nu se va intampla absolut nimic. Ai grija pe data viitoare!

Post Reply