Schimbare SRL in SA

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
padruska

Schimbare SRL in SA

Post by padruska » 23 May 2005, 12:13

Ajutor! Cine ma poate ajute cu niste sfaturi in legatura cu demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a modifica un SRL in SA cu actiuni la purtator.

ATX2003

Post by ATX2003 » 02 Jun 2005, 18:09

in primul rand ai nevoie de o hotarare a asociatilor SRL-ului privind modificarea formei de organizare din SRL in SA.prin aceeasi hotarare se vor coopta daca este necesar asociati noi, pt ca la SA este nevoie de min.5 actionari, transformi partile sociale in actiuni si majorezi capitalul social la min 25 mil lei iar asociatii devin actionari, faci un act aditional in baza acestei hotarari si rescrii actul constitutiv. Actul constitutiv la SA iti va da ceva de lucru, al meu a avut vreo 20 de pagini si asta ca am avut administrator un SRL. Mai inainte de a rescrie actul constitutiv mergi la ORC si faci rezervare de denumire pt SA chiar daca nu schimbi in aparenta numele societatii.adica daca SRL-ul se numeste SC Service SRL, daca-l tranformi in SA trebuie sa faci rezervare pt SC Service SA. in mare cam asta e nu e chiar asa de complicat dar este mult de lucru.bafta

Keyro

Post by Keyro » 03 Jun 2005, 08:51

:roll: Cam acum 1 an si un pic am avut de a face cu genul asta de situatie...doar ca nu am facut rezervare si nu am rescris actul constitutiv...am facut doar un act aditional (avand la baza hot AGA de la SRL), in care am facut referire la toate schimbarile (din srl in sa, majorare capital prin cooptare actionari, administratori, cenzori, etc.)...si cam atit...

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Jun 2005, 11:39

Va trebui rezervata noua denumire cu SA.
In rest procedura este cam cea descrisa mai sus.

Keyro

Post by Keyro » 06 Jun 2005, 09:30

Verificat astazi: daca denumirea nu se schimba (ex.: S.C. SERVICE S.A. devine S.C. SERVICE SRL, sau invers), nu este necesara rezervare. Este necesar act constitutiv nou...

WOTAN

Post by WOTAN » 08 Jun 2005, 11:53

nu este nevoie de rezervare nume daca se pastreaza numele srl-ului
este necesar intr-adevar o hotarare a asociatilor si un act aditional in care sa se mentioneze majorarea de capital social, noii membrii, etc.

Post Reply