Pensie intretinere minor Germania-Romania

Familiei
Post Reply
Crode

Pensie intretinere minor Germania-Romania

Post by Crode » 31 May 2005, 09:51

Buna ziua, suntem romani, avem domiciliul stabil in Germania, divortam in Romania dupa legile romanesti. Sotia a incercat prin proces in Germania sa obtina intretinere pentru ea si pentru copil dupa legile germane. Pentru ea nu a reusit (inca), pentru copil a reusit imediat. Deci eu platesc acum pensie alimentara pentru copil (cam 13 % ! din netto) prin hotarare judecatoreasca dupa legile germane. La divortul din Romania ea incearca acum sa primeasca pensie pentru copil dupa legile romanesti (25%) si apoi sa recunoasca aceasta hot. jud. din Romania in Germania. Va reusii? Sau la divortul din Romania va fi recunoscuta hot. jud. din Germania?
Mentionez ca aici exista o diferenta de clasa de impozitare intre femeile singure cu un copil si barbatii singuri cam de 13% in avantajul femeii. Deci dupa divort cu alta clasa de impozitare si pensie alimentara de 13% imi scade salariul tot cam cu 25% (dupa legile germane) iar ei ii creste salariul cu vreo 25% (dupa legile germane).
Numai bine ...

ramonya

Post by ramonya » 31 May 2005, 13:14

Si sa intelegem ca d-voastra nu doriti sa platiti mai mult, sa-i oferiti mai mult propriului copil?!!!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 31 May 2005, 15:28

se poate cere recunoasterea hot germane in romania, pe cale incidentala, in procfesul de divort

aho

Post by aho » 01 Jun 2005, 11:19

Dar mama minorului poate introduce o noua cerere ptr. majorarea pensiei de intretinere in limita prev de legea romana ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 01 Jun 2005, 17:10

In principiu mamam copilului poate face ce vrea caci procesul civil este guvernat de disponibilitate.
Conform Conventiei de la Haga insa (la care Romania e parte) pensia de intretinere pentru minor se acorda si se plateste conform legii statului unde domiciliaza minorul. Daca minorul domiciliaza in Germania ma tem ca pana ce mama nu se muta cu el in Romania ....
Zic si eu, dar poti sa stii ce a auzit onorata despre conventia de la Haga. (cand spun onorata a se citi "onorata instanta")

aho

Post by aho » 03 Jun 2005, 14:05

OK, multumesc attorneyatlaw! Banuiam, dar era tare greu sa verific .

Post Reply