Discutii privind Contenciosul Administrativ
-
murik
-
elis
Eu cred ca un mare merit il are cardozzo care nu s-a lasat impresionat de cei "cu experienta" care i-au spus ca nu are sanse.
-
piorel
Ok... invoc o exceptie de nelegalitate a p-v, exceptie care face inabordabil fondul. Ca efect al admiterii exceptiei, solicit si anularea p-v, logic.
Pe fond, in plangere, am cerut sa se constate ca nu exista pericol social etc. Chiar nu exista.
Si... draga mea judecatoare ce face? (dupa ce a spus "ramanem in pronuntare pe exceptie").... RESPINGE PLANGEREA.
Pe langa recurs, vreau sa ii fac ceva disciplinar. Ajutati?
Ar fi putut in cel mai rau caz sa uneasca exceptia cu fondul. Ce oameni...
-
fira
mai concret, ce anume exceptie ai ridicat?
-
piorel
Exceptia de nelegalitate in sensul ca lipsesc elemente ale p.v. imperativ stabilite de lege (obligatoriu: cnp, seria si nr. de la buletin).
Aste lipseau.
Al doilea capat al exceptiei a fost legat de obiectiunile contravenioentului, dar putin tras de par. Totusi, Podaru ar fi perfect de acrod cu mine, practic de la el am preluat ideea.
Si doamna "jude" respinge plangerea... of of.. mai mai...
Pe fond am vb de lipsa pericolului social si in subsidiar incluirea cu avertismentul.
Consider ca judecatoarea .... nu mai zic nimic...
-
fira
ce ai invocat tu acolo sint motive de nelegalitate nu exceptii.
-
piorel
Erau exceptii care faceau inabordabil fondul, fond care am spus in ce consta.
Cat despre "motive" nu cunosc termenul asta in materia plangerii contraventionale, decat in recurs. De petite am auzit in schmb.
-
fira
daca tu nu ai auzit e problema ta.
iti mai zic odata, tu ai solicitat anularea pv invocind in plingere *motive* de nelegalitate si *motive* de netemeinicie.
exceptiile sint cu totul alta poveste
-
piorel
Si procedura civila tot o alta poveste este, corec?
ma rog, fiecare vede lucrurile cu alti ochi.
-
fira
bineinteles :)
totusi pentru linistea mea sufleteasca, cum ai califica exceptiile ridicate de tine conform cu criteriile cunoscute in procedura ? (absolute/relative, peremptorii/dilatorii, de procedura/de fond )
-
attorneyatlaw
mai Fira, nu te irita, ca nu toata lumea pricepe ca in contraventional aplicam procedura prevazuta de OG 2/2001 si numai acolo unde aceasta nu prevede ne completam cu codul de proc. civila.
Fireste ca ce a invocat Piorel acolo sunt motive de nulitate a p[rocesului verbal, respectiv motive de nelegalitate cum bine spuneai si nu "exceptii" dar daca omul nu a priceput ca nu tot ce misca in tara asta se judeca dupa Cpc ce sa-i facem.