Amenda administraiva

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
hhclub2004

Amenda administraiva

Post by hhclub2004 » 21 May 2005, 18:20

Nu stiu daca am posta bine dar am si eu o intrebare . Ce se intampla daca nu se plateste o amenda administrativa ? Cel mai rau caz posibil!
Multumesc anticipat

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 21 May 2005, 19:26

Nu stiu care e nncel mai rau caznn,insa pot sa-ti dau exemple : nu poti scoate credit de la banci sau,daca ai nevoie undeva de un cazier fiscal,asta va aparea acolo ca debit neachitat (si nu da bine).
Poate altii mai stiu exemple sau nncel mai rau caznn.

constable

Post by constable » 22 May 2005, 05:52

In general amenzile, ca de altfel toate debitele, sunt platite de oamenii "cu scaunul la cap" . Cei fara serviciu, fara casa, fara masa si fara Dumnezeu isi fac in continuare de cap si nu achita amenzile.
Asa este : nu ai acces la diverse servicii (spre ex. sa cumperi un autoturism mergi la circa financiara si acolo o sa te trezesti ca esti debitor si in final trebuie sa platesti)

EU CRED ca tu vrei sa afli daca amenda administrativa se transforma in inchisoare. RASPUNSUL este NU. Ea se executa de fisc.

indian

Post by indian » 22 May 2005, 23:14

Ai posibilitatea de contesta in instanta aplicarea acestei sanctiuni.
In contestatie vei invoca motivele pentru care apreciezi ca "nu meriti amenda" (chiar daca in sinea ta iti recunosti culpa) si soliciti instantei sa transforme sanctiunea intr-un "avertisment".

constable

Post by constable » 24 May 2005, 08:15

In principiu "DA" pe procedura plangerii impotriva actelor procurorului, adica plangerea niciodata nu-ti va fi respinsa ca inadmisibila. Dar nu ai nici un fel de sansa de reusita. Gandeste-te ca deja procurorul ti-a acordat destula clementa aplicand pentru o fapta penala o sanctiune administrativa cu toate ca de regula se intocmeste rechizitoriu si se sesizeaza instanta.
Daca sanctiunea administrativa este aplicata de instanta si nu de procuror, la ramanerea definitiva a hotararii nu mai ai ce face.

Post Reply