pensie de intretinere

Familiei
Post Reply
Dora32

pensie de intretinere

Post by Dora32 » 19 May 2005, 21:50

In ce conditii se poate diminua cuantumul pensiei de intretinere ?
Potrivit disp.art 64 C.fam., cuantumul obligatiei de intretinere se determina in raport cu nevoia celui ce urmeaza a o plati.
Poate cineva sa-mi explice la ce se raporteaza potrivit legii aceste nevoi?
In speta, un parinte datoreaza pensie de intretinere pentru copilul sau intr-un cuantum de 25% din veniturile nete.
Care sunt in concret veniturile cu caracter de continuitate? Sporul de fidelitate , de ex?
Multumesc.

Dora32

Post by Dora32 » 20 May 2005, 13:18

Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu un raspuns?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 May 2005, 13:24

pensia de intretinere se plateste in raport cu posibilitatile (veniturile) celui care o plateste si nevoia celui care o cere.
Cuantumul pensiei este de maxim 25% pentru un copil insa poate fi mai mica, instanta urmand a stabili acest cuantum functie de criteriile de mai sus.
Sporul de fidelitate este venit cu caracter de continuitate si va fi avut in vedere.
In masura insa in care si parintele la care se afla copilul are venituri indestulatoare nu exista nici un motiv pentru care parintele care nu are copilul sa fie obligat la maximul cuantumului stabilit de lege, avand in vedere ca obligatia de intretinere apartine ambilor parinti si nu exista nici un motiv pentru care ea sa fie mai oneroasa pentru unul si mai putin oneroasa pentru celalalt.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 20 May 2005, 18:39

Depinde si de varsta copilului.Daca,de exemplu,e major,dar urmeaza o forma de invatamant la FF si lucreaza,reiese ca nu mai este intr-o asa mare nevoie;sau chiar minor fiind,poate primi prin donatie un imobil,producator de venituri (eu am avut o astfel de cauza)
Pensia acordata unui copil se mai poate diminua si odata cu scaderea veniturilor parintelui la schimbarea locului de munca sau ca i se mai naste un copil.

Post Reply