accident de circulatie
Zic ca fapta ar putea fi calificata ca ucidere din culpa indiferent daca cunosti sau nu autorul.comisar wrote:Multumesc pentru sfaturile date,speta este reala 100%,mai aduc citeva completari,pietonul a decedat iar conducatorul auto nu a fost identificat si de aici probeme privind incadrarea juridica a faptei conducatorului auto si culmea nu se cunoaste nici identitatea pietonului.
Problema care se pune este ca nici politia si nici parchetul datorita lipsei identitatii cond auto si pietonului nu pot da o solutie procedurala legala.
Ce parere aveti ?
Mai zic ca daca ai avut suficiente probe pentru a ajunge la concluzia ca soferul nu a stiut ca a lovit pietonul, nu cred ca nu poate fi identificata si masina si, in continuare si autorul.
Exista inteleg o singura certitudine :
Accident de circulatie cu consecinta moartea victimei, urmat de parasirea locului accidentului.
Exista multe supozitii :
Daca soferul stia, nu stia de accident ......
Felul autovehiculului........
etc. etc.
Procurorul nu poate solutiona cauza fara a gasii autorul decat cu eforturi pentru a scapa de munca si de un dosar. Normal este ca toti comisarii din politie sa caute si sa gaseasca conducatorul auto si sa stabileasca identitatea victimei pentru rezolvarea justa si legala a cauzei
Accident de circulatie cu consecinta moartea victimei, urmat de parasirea locului accidentului.
Exista multe supozitii :
Daca soferul stia, nu stia de accident ......
Felul autovehiculului........
etc. etc.
Procurorul nu poate solutiona cauza fara a gasii autorul decat cu eforturi pentru a scapa de munca si de un dosar. Normal este ca toti comisarii din politie sa caute si sa gaseasca conducatorul auto si sa stabileasca identitatea victimei pentru rezolvarea justa si legala a cauzei
Parerea mea este ca autorul accidentului este identificabil (urmele loviturii indica intotdeauna gabaritul autovehicolului). Problema este cum se poate face afirmatia "conducatorul auto nu a avut cunostinta de accident", atata timp cat nu este identificat? Aceasta problema se ridica doar asupra fugii de la locul accidentului. In privinta culpei producerii acidentului........numai dupa declaratia conducatorului auto si, neeaparat, dupa o expertiza a dinamicii producerii accidentului....
Dupa ce am citit pana acum, pare sa fie ceva in genul "prinde orbul, scoate-i ochii...". Daca e caz real, cred ca se poate vorbi de neglijenta organelor care cerceteaza cazul.
Dupa ce am citit pana acum, pare sa fie ceva in genul "prinde orbul, scoate-i ochii...". Daca e caz real, cred ca se poate vorbi de neglijenta organelor care cerceteaza cazul.
Asa cum a precizat comisar in pagina anterioara, faptul ca soferul nu a avut cunostinta de savarsirea accidentului a rezultat din probele adminstrate, respectiv expertiza medico-legala, experiment judiciar, expertiza tehnica a accidentului.
Fara a avea cunostinte in domeniu, presupun ca din localizarea si felul leziunilor se poate deduce ca victima accidentului era intinsa pe jos in momentul impactului, astfel incat conducatorul autovehiculului de mare tonaj nu si-a dat seama ca a trecut peste o persoana. La aceeasi concluzie conduce si imprejurarea ca la locul accidentului nu au fost decelate urme de franare.
Fara a avea cunostinte in domeniu, presupun ca din localizarea si felul leziunilor se poate deduce ca victima accidentului era intinsa pe jos in momentul impactului, astfel incat conducatorul autovehiculului de mare tonaj nu si-a dat seama ca a trecut peste o persoana. La aceeasi concluzie conduce si imprejurarea ca la locul accidentului nu au fost decelate urme de franare.
SERIOZITATE va cer !.....
Ha ! Ha ! Ha ! Eu cunosc mai multe.......
Conducatorul auto, nu are permis si este bolnav psihic ! Nu are reprezentarea faptelor sale asa ca avand discernimantul alterat nici nu raspunde penal. Iar victima ? A trecut peste ea fiind moarta. Decedase ca urmare a unui stop cardiac.
Ha ! Ha ! Ha ! Eu cunosc mai multe.......
Conducatorul auto, nu are permis si este bolnav psihic ! Nu are reprezentarea faptelor sale asa ca avand discernimantul alterat nici nu raspunde penal. Iar victima ? A trecut peste ea fiind moarta. Decedase ca urmare a unui stop cardiac.
TIR-ul poate ca nici nu mai este in tara soferul nu stie ce a lovit
politia nu stie nimic
rudele inca il cauta pe pieton prin bodegile comunale
si noi ne batem capul degeaba cu un o ucidere din culpa
dar ca sa dau un raspuns eu as spune ca a existat caz fortuit si as clasa cauza in temeiul art.11 pct1 lit.a coroborat cu art.10 lit e cpp
politia nu stie nimic
rudele inca il cauta pe pieton prin bodegile comunale
si noi ne batem capul degeaba cu un o ucidere din culpa
dar ca sa dau un raspuns eu as spune ca a existat caz fortuit si as clasa cauza in temeiul art.11 pct1 lit.a coroborat cu art.10 lit e cpp