Bunuri dobandite in timpul concubinajului

Familiei
Post Reply
katja

Bunuri dobandite in timpul concubinajului

Post by katja » 09 May 2005, 17:35

Am inteles ca exista deja o lege care reglementeaza situatia asta. Stie cineva ce numar are si de cand e in vigoare :?:

murik

Post by murik » 09 May 2005, 21:12

parca-parca imi amintesc ceva in acest sens. Din pacate, momentan sint prea ocupat dar voi incerca sa caut...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 May 2005, 13:23

Bunurile dobandite in timpul concubinajului pot fi considerate a fi dobandite in coproprietate (si nu in devalmasie, ca cele dobandite in timpul casatoriei) in masura in care se poate proba dobandirea acestora, cu acte, in timpul concubinajului.
Cum nu functioneaza prezumtia comunitatii, cota parte a fiecaruia din bunurile astfel dobandite urmeaza a fi si ea probata in fata instantei.
(vezi pentru asta tratatul de dr. familiei al lui Filipescu sau mai nou al Milenei Tomescu - care by the way mai cuprinde si o opinie care mie imi pare foarte interesanta in ce priveste incredintarea minorilor la divort, dar asta-i pe langa subiect)
O lege in acest sens nu exista inca, se preconizeaza (de ceva ani deja) reglementarea concubinajului si in legislatia noastra insa se pare ca suntem prea tare ancorati in prejudecati pentru asta.

Post Reply