Cumparare teren.

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
licifer

Cumparare teren.

Post by licifer » 10 May 2005, 12:51

Am aflat de un teren care este scos la vanzare prin executare silita.
Problema acestui teren este ca pe el se afla o biserica veche, nu cunosc inca daca este folosita sau nu.
In cazul in care, cumpar acest teren ce probleme pot apare mai tarziu?
In sensul ca pot utiliza terenul in scopuri personale, ceea ce ar insemna daramarea locasului respectiv, sau pot sa cer o chirie pentru utilizarea terenului al carui proprietar devin dupa cumparare?
Daca nu se recurge la solutia daramarii, si se alege varianta negocierii unei chirii pentru terenul respectiv, la ce valoare se poate stabili chiria? Exista normative care stabilesc valoarea chiriei functie de zone, destinatie, sau se stabileste pur si simplu de comun acord intre proprietar si chirias? Daca initial se conviene o anumita suma, si ulterior chiriasul nu plateste chiria convenita cum se rezolva problema ?
Daca proprietarul locasului de cult si proprietarul terenului nu ajung la nici o intelegere cum se solutioneaza disputa?

Multumesc anticipat pentru sfaturile acordate.

aho

Post by aho » 10 May 2005, 13:18

L(u)icifer iti este frica de biserica? N-am inteles exact, te intereseaza problemele sau avantajele din amplasarea lacasului ?

licifer

Post by licifer » 10 May 2005, 14:23

Nu biserica-i problema. Daca este vreo problema poate fi din partea celor care gestioneaza acea biserica.
De aceea vreau sa cunosc de la persoane avizate toate aspectele unei astfel de tranzactii pentru a o putea exploata cat mai avantajos (pentru mine), avand in vedere ca este o investitie in teren care tb. recuperata sub o forma sau alta . Sunt recunoscator oricui poate sa-mi prezinte diverse aspecte legale pe aceasta tema.
Precizez inca o data ca locasul de cult nu este de vanzare, el ramane in proprietatea celui care l-a construit.

Post Reply