Angajare contabil sef

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Moaca

Angajare contabil sef

Post by Moaca » 03 May 2005, 12:41

Exista cumva o solutie legala care sa-mi permita incadrarea pe post de contabil sef sau director economic unei persoane care nu a sustinut inca examenul de licenta? Multumesc.

liviu70

Post by liviu70 » 03 May 2005, 13:40

presupunem din start ca firma are compartiment distinct cel financiar- contabil. daca are studii post-liceale sau CECARUL ,pentru contabil-sef sigur nu este nici o problema si nici chiar pentru cel de director economic daca tu le ai prevazute in Regulament aceste conditiii minime. nu cred sa ti sa interzica, in baza unei decizii, inscrierea si recunoasterea de catre ITM s.a. in carnetul de munca a acestor functii. Vezi L82/91 si COR.

norocel

Post by norocel » 03 May 2005, 13:52

ART. 10-Legea nr. 82/1991 republicata

(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(2) Persoanele prevazute la art. 1 organizeaza si conduc contabilitatea, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si raspund impreuna cu personalul din subordine de organizarea si conducerea contabilitatii, in conditiile legii.
(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, cu modificarile si completarile ulterioare, care raspund, potrivit legii.
(4) La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte, care nu au personal calificat incadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 si care au inregistrat o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro, raspunderea pentru tinerea contabilitatii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(5) Institutiile publice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte sau care nu au personal incadrat cu contract individual de munca, potrivit legii, pot incheia contracte de prestari de servicii, pentru conducerea contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare trimestriale si anuale, cu societati comerciale de expertiza contabila sau cu persoane fizice autorizate, conform legii. Incheierea contractelor se face cu respectarea reglementarilor privind achizitiile publice de bunuri si servicii. Plata serviciilor respective se face din fonduri publice cu aceasta destinatie.

liviu70

Post by liviu70 » 03 May 2005, 16:19

eu infiintez un srl si angajez un contabil cu Cecar si-l numesc director economic, sanctioneaza-ma! cat priveste contabil-sef, am o firma la care am un director economic care are in subordine un contabil pe care eu il numesc contabil-sef, contabilitatea fiind facuta de 10+!

norocel

Post by norocel » 04 May 2005, 13:34

Tu faci ce vrei, eu ti-am spus ce zice legea.

liviu70

Post by liviu70 » 04 May 2005, 15:48

iti multumesc pentru promptitudine dar nu era nevoie doar eu ti-am facut trimitere la ea

Post Reply