majorare capital

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Keyro

majorare capital

Post by Keyro » 28 Apr 2005, 11:40

:fluierat: Scurt, ca sa nu va retin:
Speta : Majorare capital social la un S.A., cu aport in natura, respectiv, terenuri dobandite in baza HG 834.

Intrebare: Se poate majora capitalul social in aceste conditii, cu cote indivize de teren (mai exact, este vorba de terenul aferent unui spatiu comercial aflat la un parter de bloc de locuinte) ? De mentionat ca a fost eliberat certificat de atestare a dr de proprietate decatre ministerul de resort si a fost deschisa carte funciara pentru imobilul respectiv (spatiu comercial + teren).

Astept opinii. Multumesc anticipat ! :razz:

liviu70

Post by liviu70 » 28 Apr 2005, 16:41

nu cred. poate fi evaluat la o adica ?!

norocel

Post by norocel » 30 Apr 2005, 18:56

Nu vad nici un motiv pentru ca sa nu se faca, din moment ce exista o cota parte ideala din dreptul de proprietate, cota care a si fost evaluata la data cand s-a intocmit documentatia pentru obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate.

liviu70

Post by liviu70 » 30 Apr 2005, 19:42

corpul de proprietate este altul si nu spatiu comercial + teren.

norocel

Post by norocel » 02 May 2005, 08:06

Mai exact, spui ca nu se poate majora capitaulul social cu valoarea cotei parti ideale dintr-un drept de proprietate?

ainsof

Post by ainsof » 02 May 2005, 12:18

Norocel wrote:Mai exact, spui ca nu se poate majora capitaulul social cu valoarea cotei parti ideale dintr-un drept de proprietate?
Bineinteles ca se poate, ce persoana fizica sau juridica daca are doar o cota parte ideala dintr-un drept asupra unui imobil nu plateste impozit ?
Nu trebuie confundat dreptul de proprietate care poate fi divizat pe cote parti ideale intre coproprietari, cu coproprietatea care este indivizibila.

liviu70

Post by liviu70 » 02 May 2005, 19:53

sa ma explic mai clar, sunteti de acord ca "s-a deschis carte funciara pentru imobilul respectiv (spatiu comercial +teren)?

Keyro

Post by Keyro » 03 May 2005, 07:53

In primul rind, hai sa traim si sa mai pastem fericiti si alta data ! :kiss:
In al doilea rind, multumesc pentru interesul acordat subiectului care ma doare pe subsemnatul !
In al treilea rind, precizari:
* Da, terenul/cota de teren respectiv/a a fost evaluat/a (raport de evaluare). Interesant este ca legea ma obliga sa fac majorarea doar cu valoarea inscrisa in fisa de evaluare anexa la certif de atestare a dr de propr. (???).
** Da, a fost deschisa carte funciara pentru imobilul respectiv, adica spatiu comercial + teren (cota indiviza).
Deci ???!!!???

botexe

Post by botexe » 03 May 2005, 15:57

Din experienta mea se poate majora capitalul social al unei societati cu noi aporturi in natura doar daca acestea pot fi individualizate, palpabile si se pot vinde, ipoteca, gaja.
Aici este vorba doar de practica

Ratiunea acestor conditii se regaseste in situatiile de reorganire, faliment, executare silita.

Personal am incercat o astfel de majorare si nu am du-so pana la capat din cauza ORC

Post Reply