Daca am lipsit doua zile de la servici, fiind in concediu de boala, si am depus certificatul medical, dar contabila a omis sa-l trimita la personal, se poate sa mi se treaca in cartea de munca faptul ca am lipsit nemotivat de la serviciu 2 zile? Intreb asta pentru ca doar acum am ajuns in posesia cartii de munca si am observat aceasta operatiune in cartea mea de munca, desi asta s-a intamplat cu 2 ani in urma. Eu am si acum copia dupa certificatul medical. Sanctiunile se trec in cartea de munca?
Multumesc.
despre carnet de munca
Re: despre carnet de munca
In mod normal toate aceste date se inregitreaza in carnetul de munca . Daca insa ai fost in conediu medical si faci dovada inregistrarea poate fi anulata. Oricum te poate afecta doar in cazul in care implinesti vechimea necesara pentru schimbarea sporului de vechime in datele de 30 sau 31 ale lunii deoarece vei pierde o luna intrega ( conf. HG281/1993 )marriadellia wrote:Daca am lipsit doua zile de la servici, fiind in concediu de boala, si am depus certificatul medical, dar contabila a omis sa-l trimita la personal, se poate sa mi se treaca in cartea de munca faptul ca am lipsit nemotivat de la serviciu 2 zile? Intreb asta pentru ca doar acum am ajuns in posesia cartii de munca si am observat aceasta operatiune in cartea mea de munca, desi asta s-a intamplat cu 2 ani in urma. Eu am si acum copia dupa certificatul medical. Sanctiunile se trec in cartea de munca?
Multumesc.