Problema! Ajutor!!!
Problema! Ajutor!!!
Va rog sa ma ajutati daca se poate,nimeni nu stie sa-mi spuna,nici macar avocatul ,vecin cu mine! Am nascut in iunie 2003 si am intrat in concediu de crestere a copilului pana la 2ani.Dupa 8luni am inceput sa lucrez dar in alta parte decat unde lucram inainte.Am lucrat 11 luni aici in noul loc. Cu un salariu mai mare evident decat la fostul loc de munca.Acum as vrea sa -mi continui concediul de crestere a copilului si cei de aici de ;a servici spun ca trebuie sa mi se calculeze venitul ,banii pe care o sa-i iau lunar dupa vechiul salariu,sa aduc adeverinta de dincolo de unde am lucrat acum 11 luni.Evident acolo salariul era mai mic.Ce fac?? Cum e corect? Nu ar trebui sa mi se calculeze salariul de crestere a copilului dupa salariul de acum si nu dupa cel vechi? Si o baza legala va rog ca sa le pot arata !Va multumesc!
Dreptul tau la indemnizatia de cresterea copilului este stabilit in baza legislatiei in vigoare la data producerii riscului asigurat - nasterea copilului, anume iunie 2003, data la care cuantumul indemnizatiei era de 85% din baza de calcul stabilita conf. art 99 alin 2 din Legea 19/2000 - legea pensiilor, si anume media veniturilor lunare din ultimele 10 luni anterioare nasterii copilului, pe baza carora s-a datorat contributia individuala de asigurari sociale.
Cuantumul indemnizatiilor de cresterea copilului stabilite anterior datei de 1 ianuarie 2004 a fost indexat aproximativ trimestrial prin hotarari de guvern cu procente cuprinse intre 2-4%.(HG 1297/2004,HG 808/2004,HG 263/2004, HG 1383/2003)
Cuantumul indemnizatiilor de cresterea copilului stabilite anterior datei de 1 ianuarie 2004 a fost indexat aproximativ trimestrial prin hotarari de guvern cu procente cuprinse intre 2-4%.(HG 1297/2004,HG 808/2004,HG 263/2004, HG 1383/2003)