urgenta!problema ordinii audierii partilor in unei plangeri
urgenta!problema ordinii audierii partilor in unei plangeri
prealabile..am maine o cauza de abuz de incrdere, in care instanta icere audierea partii vatamate inaintea inculpatului, desi in codul de procedura penala oridenera audierii partior este alta, inculpatul fiind cel audiat intai. rog argumente pentru a sustine audierea inculpatului iniantea partii vatameta. desemnea, am o prblema cu instanta in privinta reprezentarii partii vatamet, care e o persoana juridica.eu am sustinut ca pot reprezenta partea vatamata in calitate de avocat, inclusiv in sustinea palngerii, dar instanta considera ca doar reprezentantul partii vatamate, respctiv administratorul acesteie, poate sustine plangerea.
Re: urgenta!problema ordinii audierii partilor in unei plang
imi cer scuze pentru greselile de "tipar"..e un semn al grabei si urgentei..:-)..mi-a pasat un coleg cauza azi..
fraierul wrote:prealabile..am maine o cauza de abuz de incrdere, in care instanta icere audierea partii vatamate inaintea inculpatului, desi in codul de procedura penala oridenera audierii partior este alta, inculpatul fiind cel audiat intai. rog argumente pentru a sustine audierea inculpatului iniantea partii vatameta. desemnea, am o prblema cu instanta in privinta reprezentarii partii vatamet, care e o persoana juridica.eu am sustinut ca pot reprezenta partea vatamata in calitate de avocat, inclusiv in sustinea palngerii, dar instanta considera ca doar reprezentantul partii vatamate, respctiv administratorul acesteie, poate sustine plangerea.
"desi in codul de procedura penala oridenera audierii partior este alta, inculpatul fiind cel audiat intai".
Inculpatul nu este cel audiat intai.
Potrivit Codului de procedura penalaArt. 340. - Dupa terminarea cercetarii judecatoresti se trece la dezbateri, dandu-se cuvantul in urmatoarea ordine: procurorului, partii vatamate, partii civile, partii responsabile civilmente si inculpatului.
Presedintele poate da cuvantul si in replica, respectandu-se aceeasi ordine.
Inculpatul nu este cel audiat intai.
Potrivit Codului de procedura penalaArt. 340. - Dupa terminarea cercetarii judecatoresti se trece la dezbateri, dandu-se cuvantul in urmatoarea ordine: procurorului, partii vatamate, partii civile, partii responsabile civilmente si inculpatului.
Presedintele poate da cuvantul si in replica, respectandu-se aceeasi ordine.
intrucat cauza este una la plangerea partii vatamate este corect ca in acest caza sa fie ascultat mai intai partea vatamata si apoi inculpatul pentru ca sa stie ceea ce i se imputa de catre aceasta
cat despre reprezentarea partii vatamate ai tot dreptul sa sustii cauza in temeiul art. 6 Cod procedura penala
eu sunt avocat al partii vatamate in 2 procese de calomnie si nu mi-a zis nimeni nimic neavand importanta ca e persoana juridica
cat despre reprezentarea partii vatamate ai tot dreptul sa sustii cauza in temeiul art. 6 Cod procedura penala
eu sunt avocat al partii vatamate in 2 procese de calomnie si nu mi-a zis nimeni nimic neavand importanta ca e persoana juridica