I perioada 2oo1-2003 am avut o activitate independenta in domeniul informaticii si desi am avut in tot acest timp si un loc de munca stabil, pentru ca nestiind facilitatile oferite de lege, nu am dus adeverinta de la locul de munca stabil, am fost normat cu norma intreaga corespunzator activitatilor din domeniul informaticii.
Desi venitul realizat in urma activitatii respective a fost mult mai mic decat norma fixata am platit impunerea dar acum mi se cere sa platesc din urma CAS-ul cu penalizarile de rigoare. In tot acest timp mi s-a retinut pe statul de plata CAS-ul si mi s-a parut nefiresc sa-l mai platesc inca odata dar interesandu-ma, am aflat de legea 19/2000 art.5 pct.IV lit.d care spune ca desi angajat fiind in mod sigur cu contract individual de munca si achitand CAS-ul corespunzator calitatii de asigurat rezultatata in urma contractului individual de munca sunt obligat sa achit contributia la asigurari sociale si pentru activitatea economica desfasurata ca persoana fizica independenta, daca venitul brut anual obtinut depaseste valoarea a trei salarii medii brute pe economie.
As avea si eu doua intrebari pentru cine ar dori si ar putea sa ma ajute:
Se mai poate face ceva acum pentru a corecta norma de venit?
Este corecta interpretarea legii 19/2000?
probleme cu fiscul si cu casa de sanatate