Insulte si defaimare primite prin mail
Fara apropouri, va rog. Sa nu va fie teama de asta.
Pentru adresa IP a calculatorului :
Cum o gasesti (ca sa vezi ca e aceeasi de fiecare data cand o cauti) :
Windows 2000
Click Demarrer >>> Programmes >>> Accessoires >>> Commandes MS-DOS (ou Invite de commandes). In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
Windows XP
Click Demarrer >>> Executer, dupa aceea alaturi de Ouvrir scrii comanda CMD si click pe OK. In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
Poti sa folosesti si freeware ip2 ca sa-ti cunosti adresa IP, ceea ce este indispensabil daca te conectezi cu un routeur sau printr-un LAN.
A+
Windows 2000
Click Demarrer >>> Programmes >>> Accessoires >>> Commandes MS-DOS (ou Invite de commandes). In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
Windows XP
Click Demarrer >>> Executer, dupa aceea alaturi de Ouvrir scrii comanda CMD si click pe OK. In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
Poti sa folosesti si freeware ip2 ca sa-ti cunosti adresa IP, ceea ce este indispensabil daca te conectezi cu un routeur sau printr-un LAN.
A+
Constable a scris:
Eu cred ca fapta se incadreaza la infractiunea de insulta.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, adresata judecatoriei (daca se indica autorul faptei), iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Insulta se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de doua luni din ziua cand persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
De ce civila? Nu exista prejudiciu material si nu cred ca s-ar acorda daune morale in speta.Chiar asa.
Si daca dovedesti cine este autorul singura actiune cred ca este una civila. Si cu ce te alegi ?
Eu cred ca fapta se incadreaza la infractiunea de insulta.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, adresata judecatoriei (daca se indica autorul faptei), iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Insulta se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de doua luni din ziua cand persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Julia350 wrote:Fara apropouri, va rog. Sa nu va fie teama de asta.
Windows 2000
Click Demarrer nnn Programmes nnn Accessoires nnn Commandes MS-DOS (ou Invite de commandes). In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
Windows XP
Click Demarrer nnn Executer, dupa aceea alaturi de Ouvrir scrii comanda CMD si click pe OK. In fereastra care se deschide scrii ipconfig si click pe Entree.
A+
Asa si care e problema? iti dau eu o cale mai simpla pentru ati afla ip-ul:
intri pe http://www.whatismyip.com/ si gata
dar nu e asta problema ....
Cred ca a fost vorba de identificarea persoanei care trimite un email si nu de ce adresa de ip ai
Inca o data subliniez: In cel mai bun caz afli ISP (Internet Service Provider) care are acel IP... Daca ala are chef (si in general nu prea au) iti spune si persoana (clientul sau) care a avut alocat sau are acel IP
in rest povesti de adormit copii! Julia pune mana pe practica lasa teoria....
Pt. constable : Nu ma ocup de tepe pe internet... Am lucrat cu o banca comerciala (administrator retea) si stiu cum veneau adresele de la Parchet si SRI pe acolo...Stai linistit ca daca vor sa-i termine ii termina...
Sebi77 a fost o "glumita" nevinovata. Chiar nu cred ca dai tepe pe internet.
Imi cer scuze.
Si sper ca nimeni de pe acest forum sa nu aibe astfel de indeletniciri.
Dar vis-a-vis de procurori si politisti chiar crezi ca ar putea face lumina in astfel de gainarii si nu vor ? Impart cu ei ? La Valcea se vorbeste ca se dau cele mai multe tepe pe Internet....
Imi cer scuze.
Si sper ca nimeni de pe acest forum sa nu aibe astfel de indeletniciri.
Dar vis-a-vis de procurori si politisti chiar crezi ca ar putea face lumina in astfel de gainarii si nu vor ? Impart cu ei ? La Valcea se vorbeste ca se dau cele mai multe tepe pe Internet....
Sebi, conform art 96 97 Cpp si conform a inca 2 articole din legea 365 priv comertul electronic si Legea 161/2003, ISP ul e obligat sa iti dea datele pe care le soliciti.sebi77 wrote:
Inca o data subliniez: In cel mai bun caz afli ISP (Internet Service Provider) care are acel IP... Daca ala are chef (si in general nu prea au) iti spune si persoana (clientul sau) care a avut alocat sau are acel IP
Nu e vb de chef.
Totusi reprezint o autoritate in stat, mai e pana sa ajung la cheful lui .
Am colaborat excelent si cu firme mari, ca RDS si Euroweb, precum si de la isp uri mici, de cartier.
Daca nu vrea sa colaboreze, chiar daca nu e prevazuta nici o sanctiune, nu e ilegal daca ii ridic serverul pentru a-mi lua singur informatiile(conf art 96-97 Cpp)(desigur, daca da procurorul ordonanta politistul e si mai acoperit

@Sebi:Unele firme de cartier care ies prin ip uri mascaradate au un programel prin care iti spune cine e pers pe care o cauti(baga ip ul si data exacta si iese cine avea ip ul la ora respectiva), chiar daca e dinamic

Daca nu au programelul asta, ii dau ip ul, datele la care s-a logat si site ul care ma intereseaza si incepe sa verifice logurile(pe care e obligat, prin lege, sa le tina 30 zile)
O data am stat 4 ore la un isp mai micut, dar tot am aflat cine e "the bad guy"
Sebi, daca esti administrator de retea, stii ca se pot afla ip urile si de pe yahoo(cand vb cu el-sa ai fereastra deschisa-in majoritatea cazurilor, nu intotdeauna)
Singura modalitate prin care te poate fenta sunt ip urile private, unde pe ripe nu iti apare nimic

Aici chiar ca nu ai ce sa-i faci :? (insa trebuie sa fie meserias tare)
Oricum, concluzia e ca daca vrei sa gasesti pe cineva, tot il gasesti. :) (cu cateva exceptii neglijabile

@julia350: ip ul ti-l da si pe ripe, in dreapta sus(ripe.net)
multam pt update :)wittmann wrote:Aia era la calomnie. Dar oricum discutia "s-a rasuflat", caci ambele infractiuni au fost dezincriminate.medeea wrote:din cate stiam, s-ar putea sa ma fi lasat memoria intre timp, insulta trebuie sa raspunda conditiei publicitatii. in lipsa ei, n-avem insulta. n-avem nimic.