Incadrare
Incadrare
Ce incadrare dati faptei administratorului unei societati comerciale care cu ocazia infiintarii unei societati comerciale mentioneaza la rubrica "sediu social" o anumita adresa la care are incheiat un contract de inchiriere dar in mod fictiv, fara a desfasura in mod efectiv activitate comerciala la respectiva adresa.
Re: Incadrare
Activitatea comerciala nu se desfasoara de obicei in sediul social, cred eu. Ce intelegeti prin contract de inchiriere fictiv?Niculae wrote:Ce incadrare dati faptei administratorului unei societati comerciale care cu ocazia infiintarii unei societati comerciale mentioneaza la rubrica "sediu social" o anumita adresa la care are incheiat un contract de inchiriere dar in mod fictiv, fara a desfasura in mod efectiv activitate comerciala la respectiva adresa.
Re: Incadrare
Prin contract de inchiriere fictiv inteleg un contract incheiat doar pe hartie. In realitate persoana nu s-a prezentat niciodata la adresa respectiva. Activitatea comerciala se desfasoara la sediul social si la punctele de lucru declarate. Persoana incheie un contract de inchiriere doar pentru pentru a-l folosi la Registrul Comertului pentru a face dovada ca detine un spatiu pentru sediu social.
Ea declara im mod fals ca si-a stablit sediu social la adresa respectiva.
Asa se fac firmele fantoma.
Ea declara im mod fals ca si-a stablit sediu social la adresa respectiva.
Asa se fac firmele fantoma.
Art.48 din L26/90 (A); face referire la declaratii inexacte. Sediul social se inscrie la RC in baza unor acte. Declararea sediului social presupune prezentarea actului de proprietate, inchiriere...= declaratie falsa. Exista posibilitatea de a crea un prejudiciu( cel putin moral) celui ce are domiciliul, resedinta....la sediul fals declarat. O amenda intre 1-5 milioane nu poate (parerea mea) rezolva o asemenea problema; ce sa mai vorbim de scopul legii de a descuraja producerea unor fapte ......bla, bla....