carte drept penal

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
april

Post by april » 11 Mar 2005, 18:15

ok, Cata. younve got mail :)

mitiorlex

boroi

Post by mitiorlex » 02 Apr 2005, 22:49

cartea lui boroi (daca o fi a lui, nu cred) este un mare bluf; cititi cu atentie:nu veti gasi nimic; ar fi interesant sa ii audiati cursurile (din nefericire pentru mine, i-am fost student, chiar daca nu ne-am intalnit nici macar la examen); concluzia:nu stie sa vorbeasca, se ingana, face dezacorduri, te strici de ras; ce este trist este ca este prezent aproape peste tot pe unde sunt facultati; mai putin la stat
FITI DESTEPTI

mitiorlex

carte

Post by mitiorlex » 02 Apr 2005, 22:53

parerea mea: singurele carti adevarate de penal sunt
1. Bulai, Partea generala
2. LOghin, Toader Tudorel, Partea Speciala
Din pacate, restul sunt copii ordinare ale acestora, pasaje intregi preluate fara nici o jena si vandute unor fraieri (multi dintre noi, obligati prin facultate); sa nu uit de cursul prof. Michinici de la Iasi, bun de asemenea
Pentru INM, nici o fabulatie, Mitrache, un curs corect si subtire cantitativ (am observat cia inclusiv spetele sunt preluate din Mitrache)
Hai Faru

vincent

Post by vincent » 03 Apr 2005, 10:27

eu va recomand din toata inima tratatul de drept penal general al prof.florin streteanu.

simmy

Post by simmy » 03 Apr 2005, 10:30

Parerea mea..... cel putin la partea speciala Daca stii articolul din cod.... stii sa tratezi infractuinea.... element constitutiv, subiecti, obiect, blah.... blah.... dupa Dobrinoiu .... am invatat la cursuri infractiunile..... le explica super beton !!!!....
Dar stiu si eu ce vor toti frustratii toti "aceste genii neintelese" care ne-au mancat ficatii cu tociti cartea mea e cea mai buna..... voi nu trebuie sa aveti pareri ca-s proaste.... Urasc sistemul asta de toceala, de indobitocire " Repetati dupa mine "

Asa ca spor copii la toceala=indobitoceala!!!

:pig: :pig: :pig:

mitiorlex

steaua

Post by mitiorlex » 03 Apr 2005, 11:11

Vincent, de acord si lector Streteanu este f. bun. Diferenta o face faptul ca tipul este cadru didactic cu acte in regula, are aplecare spre ceea ce face. Corect. Nu exista termen de comparatie intre cursul lui si parodiile scoase de boroi-nistoreanu (cuplu celebru al penalului romanesc, din pacate un soi de stan si bran ai catedrei de drept penal roman); dar STRETEANU este, in mod cert, un tip serios. Cu siguranta vom mai auzi despre el.

mitiorlex

steaua

Post by mitiorlex » 03 Apr 2005, 11:14

simmy, dobrinoiu are si el un curs corect; cel scos acum doi ani are multe spete (chiar daca in analiza infractiunii vine cu o speta iar la sfarsitul tratarii respectivei infractiuni vine cu o alta speta de te nauceste); cursul scos dupa noul cod penal, evident, nu are practican judiciara. Oricum, un curs corect, dupa cum si Dobrinoiu am auzit ca este un profesor OK.

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 03 Apr 2005, 11:26

si eu tot cu Dobrinoiu am facut penalul la facultate. A fost f bine. Am indragit penalul din prima zi. Iar cartea lui (partea speciala) este f f buna. V-o recomand. Dar cum bine zicea cineva (pe acest subiect) important e sa cunosti continutul constitutiv al infractiuni si poti rezolva si singur restul (insa cateodata mai trebuie consultat si manualul)

mitiorlex

steaua

Post by mitiorlex » 03 Apr 2005, 12:17

cunoasterea continutului legal al infractiunii reprezinta, intr-adevar, primul pas, si de multe ori este mare parte din rezolvare, DAR, sunt n situatii cand nu te descurci nicicum doar cu textul de lege;

alin_2003

Post by alin_2003 » 11 Apr 2005, 11:25

De acord cu parerea voastra despre Streteanu si cursul lui. Eu l-am vazut pe tip acum cativa ani la o conferinta si am fost mai mult decat impresionat. Are o viziune cu totul noua despre ce inseamna astazi dreptul penal, dar asta ii deranjeaza pe multi dintre cei "consacrati". Pacat ca nu a scos si volumul II din curs.
Si cum nimeni nu e perfect, am auzit ca la examene e "criminal in serie".

Lelloo

Post by Lelloo » 11 Apr 2005, 19:57

alin_2003 wrote:De acord cu parerea voastra despre Streteanu si cursul lui. Eu l-am vazut pe tip acum cativa ani la o conferinta si am fost mai mult decat impresionat. Are o viziune cu totul noua despre ce inseamna astazi dreptul penal, dar asta ii deranjeaza pe multi dintre cei "consacrati". Pacat ca nu a scos si volumul II din curs.
Si cum nimeni nu e perfect, am auzit ca la examene e "criminal in serie".
ai dreptate Alin! din proprie experienta va spun ca are un bagaj de cunostinte impresionant, cunoaste foarte bine doctrina din tari ca Spania, Franta, Germania, Italia si deficientele sistemului romanesc.

acum lucreaza din greu la al doilea volum, dar nu stiu cand va aparea.

Post Reply