informatii interes public

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
norocel

informatii interes public

Post by norocel » 30 Mar 2005, 08:04

Ce ziceti, informatiile care au caracter personal dar privesc persoana ta, pot sau nu sa fie solicitate in temeiul Legii nr. 544/2001?

In Legea nr.544/2001, scrie:

ART. 12
(1) Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1, urmatoarele informatii:

d) informatiile cu privire la datele personale, potrivit legii;

cumintzica

Post by cumintzica » 30 Mar 2005, 08:21

N-am citit legea, dar imi dau cu parerea: eu inteleg prin "date personale" tocmai datele privin o anuimita persoana, care sunt confidentiale, gen date de stare civila, virsta, salar...chestii din astea.

Lmihai

Post by Lmihai » 30 Mar 2005, 08:34

Pot fi solicitate numai informatiile cu privire la datele personale care afecteaza exercitarea unei functii publice.

Lmihai

Post by Lmihai » 30 Mar 2005, 08:41

Rectific. Daca afecteaza capacitatea de exercitare a unei functii publice de catre persoana in cauza.

norocel

Post by norocel » 30 Mar 2005, 08:41

Dar daca sunt informatii care privesc persoana solicitantului, pot fi cerute?

sebi77

Post by sebi77 » 30 Mar 2005, 08:48

de exempul: Sa mi se comunice de catre Administratia Financiara cat a platatit X impozit la stat in baza impozitului pe venitul global?

La persoanele juritice se publica bilantul contabil pe internet....

norocel

Post by norocel » 30 Mar 2005, 08:50

Si daca cer cat am platit eu impozitul?

sebi77

Post by sebi77 » 30 Mar 2005, 09:22

motanii sunt scutiti de la plata impozitelor.... :-D

norocel

Post by norocel » 30 Mar 2005, 10:48

Si mi se comunica asata? :evil:

adviser45

Post by adviser45 » 30 Mar 2005, 11:04

Fa si tu in scris la insitutia de la care ai nevoie de raspuns(nu uita sa sprecifci de Lg544, sa-i mai trezesti din monotonia de a transmite tipizate). Daca iti vor raspunde negativ iti vor spune si motivul.
M-am uitat un pic pe lege si nu vad de ce nu.
Mai citesc..................Promit

Lmihai

Post by Lmihai » 30 Mar 2005, 11:28

Eu interpretez exceptia prevazuta la art. 14 alin. (1) din Legea nr. 544/2001 in sensul ca pot solicita si obtine informatii cu privire la datele unei persoane care indeplineste o functie publica sau, daca sunt in posesia lor, le pot face publice, insa numai daca din aceste informatii rezulta ca persoana respectiva este incompatibila cu functia publica exercitata.
Cu privire la intrebarea lui Nococel, apreciez ca prin transmiterea de informatii cu privire la persoana solicitantului acestea nu devin publice, intrucat sunt receptate doar de solicitant.

buba

Post by buba » 30 Mar 2005, 14:14

Norocel wrote:Dar daca sunt informatii care privesc persoana solicitantului, pot fi cerute?
Da , POT fi cerute, cu conditia sa te deplasezi personal la institutia repsectiva si sa ai buletinul la tine, sa stai la vreo coada doua, sa te certi putin cu cei ce se baga in fata ori cu d-na de la ghiseu.... s.a.m.d
POTI sa le soliciti informatia respectiva si prin scrisoare ( eventual cu semnatura legalizata de vreun notar public ori cu atestarea identitatii de catre un av) Si dupa aceea astepti raspunsul..... :mrgreen:

Eu am avut nevoie sa solicitat informatii si despre altii , somand institutia respectiva sa raspunda in termen de max. 30 de zile conf OG 27/2002 aprobata prin L 233/2002 . Asta pentru a primi un raspuns si in ipoteza in care nu ar avea obligatia legala sa-mi raspunda..... 8-) :mrgreen: Unii mi-au si raspuns..... :lol:

Post Reply