SUCCESIUNE DUPA 2 ANI

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
DBOANDEA

SUCCESIUNE DUPA 2 ANI

Post by DBOANDEA » 30 Mar 2005, 07:50

Cazul la care ma refer se prezinta in felul urmator:
Unchiul meu cu ultimul domiciliu in Rm. Valcea a decedat in 2003, din casatorie nu au rezultat copii, matusa mea a vandut apartamentul in ian. 2004, in care au locuit impreuna si care a fost bun dobandit impreuna in timpul casatoriei. Noul proprietar nu este dispus sa dea relatii de modul cum a fost cumparat apartamentul. Cum pot afla daca a fost deschisa succesiunea in 2003 pe raza municipiului Rm. Valcea sau daca aceasta nu a fost facuta sa gasesc celelalte elemente care i-au conferit dreptul matusii sa vanda fara a se tine cont de faptul ca existau frati ai acestuia care nu au fost chemati la succesiune.
Daca a existat o dispozitie testamentara unde pot sa ma adresez ca sa identific informatiile de care am nevoie.

Va multumesc,

cumintzica

Post by cumintzica » 30 Mar 2005, 08:19

daca vrei sa vezi daca s-a deschis succesiunea, trebuie sa te adresezi notarului din raza ultimului domiciliului al defunctului, deci probabil chiar notarul din raza imobilului.
in privinta testamentului, lucurile sunt foarte complicate. daca s-a facut un testament olograf, de mina, poti sa-ti iei adio. cel mai probabil il are matusa, si daca contine dispozitii si pentru ale persoane decit ea, nu cred ca o sa vrea sa ti-l arate. daca s-a intocmit un testament autentic, o copie se afla la un notar....dar poate fi orice notariat din romania...incearca totusi o discutie cu matusa, daca vrei sa te lamuresti.
oricum, problema este alta:
daca nu ai acceptat pina acum succesiunea, orice ai face, acum cele 6 luni in care se poate accepta succesiunea au expirat, deci nu mai ai dreptul la apartament.
prin faptul ca matusa a vindut apartamentul a acceptat tacit succesiunea, si deci e unica mostenitoare.
daca ai mai fi in termenul de optiune succesorala (de 6 luni de la deces) ar trebui introdusa o petitie de ereditate, prin care sa contesti calitatea de mostenitor a matusii.

DBOANDEA

Post by DBOANDEA » 30 Mar 2005, 10:06

Multumesc

Post Reply