Apartament confiscat de comuniști în 1988

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
TitusB

Apartament confiscat de comuniști în 1988

Post by TitusB » 04 Feb 2019, 08:11

Mama mea a emigrat în 1988 din Romania în Canada, chemată de soțul ei, care fugise în Italia în 1986, și de acolo a plecat mai departe în Canada. În 1986, când tata a rămas în Italia, apartamentul cu 3 camere din București era proprietate personala complet plătit. In acel apartament am rămas sa locuiesc impreuna cu mama.mea timp de 2 ani. Statul român a decis pt că tata a fugit din țară, ca jumatate din apartament revine lor, adică statului si cealalta rămânându ne noua sa locuim. Fiindca statul nu avea cum sa vanda jumatatea de apartament confiscata, mama mea a platit chirie statului pe toata perioada cat am mai ramas in Romania, mai precis pana in 1988.

Plecarea mamei si a mea , s a facut in mod legal, cu ajutorul autorităților canadiene, unde tata fusese primit ca refugiat. Statul român la vremea aceea, a despagubit o pe mama cu o suma ridicolă de bani, reprezentând jumătate ei din apartament.

Ce se poate face la ora actuala să-și primească înapoi Mama apartamentul său banii care i s ar cuveni in mod legal pe apartament?

Multumesc

Post Reply