declarare impozit dividende-2016

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
bogdanel angela

declarare impozit dividende-2016

Post by bogdanel angela » 15 Sep 2017, 12:14

Am depus in 2016, un nr.de 8 declaratii 100 pentru impozitul pe dividende, lunar,conform ridicarii dividendelor ,plata facandu-se integral la termenele legale in contul unic "bugetul de stat",dar dintr-o eroare s-a mentionat intr-o declaratie ca reprezinta "impozit pe dividende persoane juridice" in loc de "impozit pe dividende persoane fizice". Ulterior la finele anului 2016, dupa depunerea declaratiei 205, societatea aparea la fisa rol cu restante la plata impozitului pe dividende persoane fizice. Ca urmare am revazut toate platile, toate declaratiile si am identificat greseala. In 28.02.2017 am depus declaratia rectificativa 710 pentru corectarea erorii (fiind fara consecinte la bugetul de stat) dar atunci Finantele Publice au procedat la calcularea de dobanzi si penalitati de 1890 lei pentru plata cu intarzaiere a impozitului datorat la un nr.de 300 de zile. Am incercat sa le explic ca a fost o simpla greseala (un cuvant) referitor la persoana pentru care s-a declarat impozitul, respectiv persoana "juridica" in loc de persoana "fizica" si ca banii au fost virati in acelasi cont unic la termen, dar in zadar, isi mentin punctul de vedere, si in consecinta au dispus titlu executoriu pentru suma de 1890 lei. Mai mentionez ca am fost un bun contribuabil, ca la un nr.de 3 angajati, am platit in 2016 la stat, in medie cca.28000 lei /luna, intotdeauna la termen si ca toate declaratiile la organele de stat au fost depuse la termenele legale. Oare este indreptatita sanctiunea primita sau puteau sa dea un "avertisment sau o sanctiune mai acceptabila? Rog un raspuns care sa poata fi sustinut si la Finante. Va multumesc.

Post Reply