Bună ziua!
Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer condiționat (după reabilitarea blocului) pe peretele exterior al balconului meu (logie). Locul în care s-a montat aparatul îmi obstrucționează vederea pe geam, acesta fiind montat chiar lângă geamul meu (face zgomot, degajă miros etc). De aproape un an l-am rugat să îl mute pe peretele lui, sub geam, cum este firesc. Zilele trecute m-am întâlnit cu el și l-am rugat din nou, răspunsul a fost:
„îl mută, dar să suport eu cheltuielile remontării”. Au urmat replici mai dure, i-am spus că îi demontez aerul, el - că îmi sparge ușa... A venit Poliția de proximitate (chemată de el). Polițistul a constat ceea ce v-am prezentat și eu anterior, aparatul este montat chiar lângă geamul meu, pe peretele balconului meu, l-a sfătuit să îl mute, dar el în continuare nu vrea, iar mie, polițiștii mi-au spus să depun o reclamație la Secția de Poliție. Eu înțeleg că nu am dreptul să demontez acest aparat montat pe peretele meu (parte comună sau cum o fi...) dar el cum a avut dreptul să monteze aparatul pe perete, fără să mă întrebe???
Vă rog încă o dată să îmi spuneți care sunt pașii legali pe care trebuie să îi parcurg și dacă vedeți o soluționare legală a problemei mele.
Cu respect,
Lucian
montarea AC al vecinului pe peretele meu