Revizuire, plus petita, abuz de drept

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
ciuhotedan

Revizuire, plus petita, abuz de drept

Post by ciuhotedan » 26 Jun 2017, 15:00

Am urmatoarea problema:
1. Am chemat in judecata intitutie pentru a o obliga sa furnizeze informatii de interes public in format electrionic.
-Prima instanta respinge cererea pe motiv ca nu am dreptul la furnizarea informatiilor in format electronic cat timp informatiile au fost disponibile pe site si am avut posibilitatea consultarii la sediul institutiei.

2. Am declarat recurs pentru doua motive. A. neaplicarea corecta a prevederilor legale si B. refuzul de a cerceta probatoriul care dovedea inexistenta informatiilor pe site si obstructionarea accesului la sediu prin impunerea de taxe prohibitive.
- Decizie curte de apel: Respinge recurs,
punct B- fara motivare si
punct A motivand "nu sunt negate prevederile legale care imi dau dreptul la obtinerea informatiilor in format electronic" dar eu comit abuz de drept.
Abuzul de drept este prima data mentionat in motivare, nu a fost ridicat ca exceptie, nu a fost pus in discutie

3. Am depus cerere de revizuire pe motiv ca instanta s-a pronuntat asupra unui lucru care nu s-a cerut- Abuzul de drept.

Acum intrebarea:
Considerati ca exista o schimbare prin recurs a solutiei primei instante atat timp cat lucrul cerut a fost respins prin o argumentatie complet diferita. Mai mult, tocmai incalcarea principiului disponibilitatii, a facut instanta de apel sa merga dincolo de constatarea dreptului meu subiectiv pana la rasturnarea prezumtiei de buna credinta.

Poimanine am termen, deci orice parare e gura de aer! Multumesc!

Post Reply