Autorizatie construire - parcela dezmembrata-Caz particular

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
FlorinFlorescu

Autorizatie construire - parcela dezmembrata-Caz particular

Post by FlorinFlorescu » 03 Oct 2016, 19:43

Buna!
Ma numesc Florin si sunt arhitect.
Recent am intalnit un caz interesat in autorizarea unei locuinte individuale in intravilanul Mun. Iasi.
Beneficiarul detine o parcela de aprox. 850 mp, pe care este amplasata si casa in care locuieste dumnealui, cu o amprenta la sol de aprox. 130 mp.
Beneficiarul doreste construirea unei alte case pentru un fiu de-al sau, pe parcela respectiva, iar regulamentul de urbanism prevede POT de 15%. Pentru a se incadra in POT, dumnealui a dezmembrat parcela in 2 subdiviziuni(ambele pe numele sau), una continand casa existenta iar cealalta, cu o suprafata de 655 mp(pentru care s-a emis si certificatul de urbanism) urmand sa deserveasca noua constructie.
In urma analizei dosarului, Primaria a solicitat ca sa se faca calculul POT si CUT pentru conformatia terenului de dinainte de dezmembrare, iar cand au fost intrebati, au sugerat instrainarea parcelei in cauza prin cvc.
Intrebarea mea este: Au vreun temei legal sa ceara lucrul acesta? Puteti sa imi recomandati unde sa caut in codul civil sau oriunde altundeva, informatii clare si concise in legatura cu modul in care se procedeaza intr-o astfel de situatie?
Va multumesc pentru ajutor
Cu stima,
Florin

Post Reply