AJUTOR! - Mutatie de domiciliu-terta pers.- piedica la exec

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
12345

AJUTOR! - Mutatie de domiciliu-terta pers.- piedica la exec

Post by 12345 » 22 Mar 2005, 10:08

Dupa ce am adjudeacat un imobil, am mers cu executorul sa ma puna in posesia lui, dar aici locuia mama fostului proprietar. Ea a arata ca are mutatie pe buetin la acea adresa si ca sta legal acolo - executorul nu a evacuat-o pentru ca nu aveam titlu impotriva ei ci doar impotriva debitorului care Ii era fiu.
Acum trebuie sa o dau In judecata pentru a obtine titlu impotriva ei.
Dupa ce am adjudeacat un imobil, am mers cu executorul sa ma puna in posesia lui, dar aici locuia mama fostului proprietar. Ea a arata ca are mutatie pe buetin la acea adresa si ca sta legal acolo - executorul nu a evacuat-o pentru ca nu aveam titlu impotriva ei ci doar impotriva debitorului care Ii era fiu.
Acum trebuie sa o dau In judecata pentru a obtine titlu impotriva ei.
Cu elecrica am reziliat cotractul de lumina pentru a nu ma trezi cu surprize, dar dupa ce acestia i-au taiat firul ei s-au legat la loc. Am fost la electrica si i-am anuntat dar pareau sa nu le pese.

Daca ma poate ajuta cineva ( multumesc!) cu trimiteri la legislatie privind evacuare tertei persoane si cu privire la valabilitatea mutatiei de domiciliu atunci cand imobilul nu se mai afla in mana proprietarului care a permis mutatia.
Daca ma poate ajuta cineva ( multumesc!) cu trimiteri la legislatie privind evacuare tertei persoane si cu privire la valabilitatea mutatiei de domiciliu atunci cand imobilul nu se mai afla in mana proprietarului care a permis mutatia.

elis

Post by elis » 22 Mar 2005, 11:43

Faptul ca o persoana figureaza in evidentele politiei la o anumita adresa, nu inseamna ca persoana respectiva are un tiltlu locativ, mai ales ca in prezent viza privind resedinta se obtine si in baza unei declaratii pe propria raspundere.
Daca persoana care locuieste in apartament nu are un titlu valabil poti introduce o ordonanta presedintiala, dar trebuie sa dovedesti necesitatea de a interveni urgent (fiind o obligatie de a face ordonanta presedintiala nu este admisibil adecat in cazul in care refuzul de a parasi spatiul are, in mod evident, caracter abuziv).
Contractul de furnizare pentru energie electrica se reziliaza daca faci o cerere scrisa la societatea de distributie.

Regulamentul de furnizare aprobat prin HG nr. 1007/2004

Art. 90. - (1) Furnizorul este indreptatit sa rezilieze contractul de furnizare a energiei electrice conform art. 42 alin. (4) din Legea nr. 318/2003 in urmatoarele cazuri:

d) consumatorul pierde calitatea legala pe baza careia s-a incheiat contractul de furnizare, cu un preaviz de 5 zile lucratoare.

12345

re.

Post by 12345 » 27 Mar 2005, 13:20

Persoana are mutatie pe buletin - este suficient pentru a fi considerata ca avand titlu locativ legal ?

norocel

Post by norocel » 27 Mar 2005, 13:21

Pai titlul este una si mutatia este alta.
Titlu inseamna un act juridic in baza caruia ai dobandit dreptul locativ.

12345

re.

Post by 12345 » 27 Mar 2005, 13:27

Te referi la un contract de inchiriere norocel - nu?
Dar se poate obtine un titlu locativ cu titlu gratuit?

norocel

Post by norocel » 27 Mar 2005, 13:29

Se poate prin contract de comodat, spre exemplu sau se poate transmite uzufructul, cu titlu oneros sau gratuit, se poate cesiona drepturile dintr-un alt contract de inchiriere etc.
In toate cazurile vorbim insa de acte juridice prin care se transmite dreptul de creanta sau dreptul real, dupa caz.

buba

Post by buba » 27 Mar 2005, 14:40

Va trebui sa obtii un titlu executor si impotriva mamei, ca vrei ca nu vrei, asta este.
Dar daca sunt diabolici, mai poate aparea in imobil si nepotul , asta numai asa, ca sa simti ca executorul judecatoresc are mult si greu de lucru.... :skul: :skul:

12345

re.

Post by 12345 » 27 Mar 2005, 15:59

Pote aparea oricine dupa aceea pe mine nu ma mai afecteaza cu nimic pentru ca noul aparut nu va mai putea avea mutatie la adresa respectiva si deci...poate fi dat afara cu usurita. Ar fi fost culmea sa poata intra oricine si tu sa trebuiasca sa obtii titlu impotriva lor la infinit. Nu?

Post Reply