Bună ziua, vă expun pe scurt situația mea, în speranța că voi primi un sfat util, mulțumesc.
Mama mea a decedat în decembrie 2014, ulterior eu și sora mea am primit somație pe numele mamei de la Garanti Bank să plătim împrumutul.
În contractul de credit cu Garanti se specifică că înprumutul este asigurat. Ulterior am fost la bancă și am depus cerere de stingere a creditului, atașând copie după certificatul de deces al mamei.
După câteva luni am primit somație de la KRUK tot pe numele mamei prin care ni se cerea să achităm creditul, am sunat la firma asiguratoare și mi s-a spus că acel credit se va stinge.
Normal că nu s-a stins, în schimb am primit pe 10.05.2016 somație pe numele decedatei de la un executor judecătoresc să plătim suma de 2000 lei (valoarea creditului restant era de 1200 dar s-au adăugat tot felul de penalizări, cheltuieli de judecată etc). Somația respectivă a fost emisă drept urmare a unei hotărâri judecătorești, instanța neștiind faptul că debitoarea e decedată, fapt ce reiese clar din acel dosar al Judecătoriei.
În Somație se comunică faptul că se va pune poprire pe pensia mamei. Incredibil dar adevărat.
Mama avea un apartament în care locuiește sora mea în prezent, apartament la care nu s-a efectuat succesiunea (doar a deschis-o sora mea) pentru că eu nu locuiesc în România și nu pot merge foarte des în țară.
Situația e comi-tragică dar în afară de a-l suna pe executorul judecătoresc și a-i comunica că pune poprire pe pensia unei persoane decedate de aproape 2 ani, nu știu ce anume pot face ca să închei creditul definitiv.
Mulțumesc.
Executare silită pensie decedată
Re: Executare silită pensie decedată
Ok, am găsit pe net ceva foarte util pt. alte persoane aflate în situația mea: incepand cu data de 04.04.2016, conform deciziei ICCJ 9/2016, care deasemena se aplica LA TOATE INSTANTELE DIN ROMANIA, aceste firme nici prin consultanti juridici, nici prin avocatii lor nu mai pot sa reprezinte firma la care dvs. aveti o restanta de plata.
Sursa:http://www.alternativenews.ro/2016/05/v ... ilite.html
Mulțumesc pt nimic :)
Sursa:http://www.alternativenews.ro/2016/05/v ... ilite.html
Mulțumesc pt nimic :)