Buna seara,
Pe statul de plata de niste ani ne este oprita asa numita contributie de nemembru sindicat Sanitas. Nu am fost consultati, nu avem niciun acord scris cu acest sindicat. La momentul cand am constatat ca se face aceasta oprire am soicitat niste explicatii, dar acestea au fost evazive. In luna ianuarie am fost pusi in fata faptului implinit constatand ca au marit contributia de la 0, 6%- la 1% din salariul tarifar, iarasi fara acordul scris al nemebrilor Sanitas (aceasta contributie precum si marirea ei care este diferita de cotizatie (pe care o platesc membrii SANITAS) a fost hotarata prin CCM. Salariul reprezinta un BUN adica proprietate si in afara de darile catre stat care sunt reglementate prin lege nu se pot opri cotizatii, contributii catre sindicate, asociatii profesionale, fara acordul scris al fiecarui salariat, Precizam ca banii colectati din contributii care intra intr-un fond la care au acces ambele parti, cu acordul ambelor parti, intre care s-a incheiat CCM (adica sindicat Sanitas si institutia in care lucram)- fapt pe care il consideram abuziv, chiar ilegal- acesti bani ar fi pt negocieri, medieri... si altele ?!
Toate aceste aspecte nu sunt abuzive si ilegale?
daca raspunsul dumneavoastra este afirmativ, va rugam sa ne spuneti baza legala si sa ne sfatuiti cum sa procedam pentru a proceda legal in vederea stoparii unei asfel de practici, avand in vedere incercarea noastra de a dialoga cu liderul sindical. Sunt colegi care, posibil, sa fie afiliati altor sindicate, ne-existand abligativitatea de a declara acest aspect.
Multumim
oprirea contributiei nemembri sindicat sanitas