Cum obtin custodia exclusiva a copilului meu?

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
MARY

Cum obtin custodia exclusiva a copilului meu?

Post by MARY » 21 Feb 2016, 21:21

Buna ziua. Va rog frumos, am nevoie de niste infirmatii si de ajutorul vostru. Am o fetita de 4 ani (mentionez ca eu sunt mama copilului), cetatean roman, la fel ca si mine. In acest moment locuiesc,impreuna cu fetita mea, in Anglia. In urma cu 2 ani am venit in Anglia fetita mea ramanand in Romania cu parintii mei, tatal fetitei fiind plecat in alta tara straina, eu si el continuand sa fim intr-o relatie. La 4 luni dupa sosirea mea in Anglia, a venit aici si tatal fetitei, iar in urma cu 9 luni am hotarat impreuna cu el sa aducem fetita aici.zis si facut. Am adus fetita aici dar tatal fetitei a devenit mult mai agresiv verbal cu noi(mentionez ca el nu era agresiv verbal si inainte), dar a inceput sa fie agresiv chiar si fizic, la inceput doar cu mine, dupa care si cu fetita. Cand am vazut ca a ajuns sa o stranguleze pe fetita de gat, am hotarat ca oricat de dificil este, cea mai buna solutie este sa ne despartim. Bineinteles ca a fost foarte nervos dar intr -un final a acceptat sa paraseasca locuinta. Din acel moment, nu a venit niciodata sa isi vada fetita, nu a contribuit deloc cu ceva la cresterea fetitei, iar singurele dati cand ne-a contactat a fost doar ca sa imi ceara mie bani dar a continuat sa fie agresiv verbal chiar si la telefon. Mentionez ca m-a contactat de 3 ori, niciodata motivul fiind fetita sa. Mentionez ca dupa placarea lui din locuinta, am apelat la protectia copilului de aici deoarece traiam cu teama ca ne-ar putea rani iar. Eu nu stiu acum unde locuieste el, de fiecare data cand ma contacta si incercam sa discut cu el despre fata devenea nervos si nu aflam multe lucruri. Acum pasaportul fetitei mele a expirat, nu reusesc sa dau de el si ma intrebam ce ar fi de facut. In acest moment, nu mai pot sa imi duc fetita inapoi in tara deoarece nu ii mai pot face pasaportul. Am apelat la Ambasada Romaniei la Londra, ei spunandu-mi ca pentru a-i schimba pasaportul fetitei am nevoie de semnatura tatalui sau de custodie exclusiva a copilului. Imi puteti spune va rog care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine custodia copilului si daca pot sa o obtin aici, in Anglia, si daca va fi valabila si in Romania? Va multumesc.

Post Reply