buna seara
buna seara
Buna seara,va rog frumos daca ma pute-ti ajuta.Am divortat de fostul sot acum 4ani,avem un copil impreuna de 8ani la care a renuntat in tribunal adica custadia copilului mi-a cedato mie.Copilul este nascut in Grecia unde locuiesc eu de 14ani.La inceputtimp de 6luni a dat banii copilului pensia alimentara dupa care de cel putin 3ani nu a mai pus un ban in cont,am facut sesizare la parchet iar raspunsul a fost negativ,am deschis proces dar cererea a fost respinsa din lipsa de probe,singurele probe care le am prezestat a fost contul de la banca in care apare cat a platit si dupa ca sa oprit.El nu este in Romania este in Austria.Si ma imtreb nu exista nici o lege in Romania care sa-l oblige sa-si plateasca macar datoria fata de copil ca sa nu mai spun sa contribuie la cresterea lui asa cum scrie in cererea finala a custodiei si daca nu vrea sa plateasca as putea macar sa-i schimb numele de familie al copilului?Copilul nu-l mai tine minte pentru ca nu l-a mai vazut de cand avea 4ani.Ce as putea face?Va multumesc din suflet.undeva am citit de LEGEA 135/2010 ART.260codul de procedura penalain care spune ca fapta trebuie pedepsita
Re: buna seara
In astfel de cazuri se formuleaza o plangere penala in temeiul art. 378 Cod Penal, abandonul de familie, apoi prin intermediul dispoziţiilor Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, se pune in executare sentinta.